Vorige week donderdag en vrijdag was ik nog eens in Amsterdam te vinden voor The Next Web Conference (zie packing blogpost). 1 van de grootste techconferenties in Europa en georganiseerd door mijn techbloghelden van TNW.

Naar sommige presentaties heb ik lang uitgekeken en 1 daarvan was Casey Neistat. Een Youtube-held, die als 35 jarige mooi laat zien onze media volledig aan het veranderen is.

En ik was niet de enige Belgische fanboy aanwezig… πŸ˜‰
https://twitter.com/hannes_bhc/status/736160495418413057

Casey Wie?

Casey Wie?!? Dit is antwoord dat ik van velen kreeg de afgelopen weken, toen ik vertelde over dat ik zeker hem wilde zien op TNWEurope.

En toch kennen we ALLEMAAL Casey. Al is het maar van zijn grote doorbraak enkele jaren geleden: het “Bike lanes” filmpje.

Of nog recenter zijn stunt afgelopen winter in de straten van NYC.

Enja hij heeft de nodige tractie op Youtube (enja ik was al blij met 100k views πŸ˜‰ ).

Zijn presentatie op #TNWEurope

Casey bracht een atypische zeer down-to-earth presentatie. Geen slides, geen fancy intrede, maar gewoon zijn verhaal vertellen op het podium.
https://twitter.com/sandervdm/status/736185558964310016

Zijn verhaal hoe hij reeds producer was met een eigen HBO serie en winnaar van de Cassavetes Award op de 2011 Independent Spirit Awards. Maar ook hoe hij de politiek in de traditionele mediawereld beu was en vol voor zijn passie ging: het gewoon zelf maken van filmpjes en zelf online zetten. Zonder rekening te moeten houden met alle achterkamer-politiek in de mediawereld.

Ik zal nooit vergeten hoe stil de grote conferencezaal (ZOTTE locatie trouwens) werd, toen hij zijn meest favoriete werk op het scherm toonde. Krop in de keel bij vele aanwezigen.

(Zelf heeft mij dit wel ook iets geleerd en er is een plan in mijn hoofd aan het rijpen hierdoor.)

Enja Casey zou Casey niet zijn, zonder leuke uitsmijter. Op donderdag had de NTW namelijk een leuke intrede in Amsterdam voor hem geregeld.

Ik ben eigenlijk ook wel eens benieuwd welke Youtube-deal hij heeft. Het is namelijk duidelijk dat hij naar voor wordt gezet als Youtube creator. Casey was bijvoorbeeld de enige spreker met zijn eigen laptop op het podium en zijn laptop is voorzien van een grote Youtube sticker (mooie product placement on stage).

Casey zijn mancave/bureau

Casey heeft een creatieve werkplaats, waar je alleen maar jaloers op kan zijn van gadgets, tools, inrichting…
https://www.instagram.com/p/BDQ3YP9ptV0/?taken-by=caseyneistat


Hier krijg je een mooi beeld van zijn werkplaats:

Afgelopen maand zag ik trouwens nog deze blogpost voorbijkomen, die echt het lezen waard is: Five things TV networks can learn from Casey Neistat’s success.

Five_things_TV_networks_can_learn_from_Casey_Neistat_s_success___The_Drum

Funny Note

De echte winnaar van #TNWEurope was trouwens Snapchat. Nooit zoveel on-stage/in het publiek over een social media ding gehoord. Bijna elke presentatie kwam het wel ergens terug.

Ook leuk om te zien hoe ook Casey als 35 jarige ook soms niets snapt van die app.. πŸ˜‰

Sinds 2014 experimenteert Casey voluit met Snapchat en hier zijn beweegredenen hiervoor.

Later een blogpost over dit topic, want daar heb ik veeeeeel over te vertellen. Ik ben me namelijk ook nog eens aan het verplichten die medium te ontdekken en in te zetten.

PS: Ja ik ga volgend jaar terug naar #TNWEurope. πŸ˜‰

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Marketing strateeg en privacy officer als freelancer en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments