Achter de schermen bij Buienradar.nl

Een domein waar de grote kracht van internet zeker naar boven komt is de online meteo-websites. De talloze detail-websites waarmee je je eigen meteo-bericht in elkaar te knutselen, waarnemingen te checken,… zijn echt van goud waard voor vele sporters en een grote verbetering tov. de weerberichten van Armand Pien zaliger.

1 van die pareltjes is de gekende buienradar (en in de winter het broertje de sneeuwradar). Afgelopen zomer was weer een topper voor deze website met met pieken tot 50miljoen pageviews/dag en sinds maart 2011 onderdeel van de RTL groep (voor waarschijnlijk een zéér mooie verkoopprijs).

Dutchcowboys.nl heeft een achter de schermen blik geworpen bij het team van buienradar: Wie kan er nog zonder buienradar?

achend: „Dus dit is inderdaad het zenuwcentrum van Buienradar.” De daadwerkelijke apparaten waaraan de site zijn naam ontleent, zijn twee enorme buienradars die voor het KNMI in De Bilt elke dag, ieder uur, iedere seconde het zwerk boven Nederland op regen aftasten. Gegevens en statistieken over ijzel, sneeuw, hagel en temperatuur worden op andere manieren vergaard en samengesteld. Die constante stroom van gegevens wordt in real time naar Buienradar gestreamed, daar geïnterpreteerd en gevisualiseerd en aan de bezoekers gepresenteerd.

Wat ze wel verklappen, is de ‘click trough rate’ (CTR) van de website. Dat is het percentage bezoekers dat op de website op een advertentie klikt en op die manier inkomsten genereert voor RTL. De CTR van Buienradar is meer dan 1 procent. Dat is hoog voor een site met veel bezoekers. Als Buienradar de best bezochte site van Nederland is, met zo’n hoge CTR, dan moet het logischerwijs ook een van de best verdienende sites van Nederland zijn?

Daarom heeft RTL Buienradar gekocht.” Is hij zelf ook een fervent gebruiker als hij er niet beroepsmatig mee bezig is?
Lachend: „Nou en of. Ik woon in Zandvoort en ik doe aan kitesurfen. Dus het eerste wat ik doe als ik uit bed kom, is kijken hoe de wind staat.”

buienradar


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *