Achteruit kijkende autostoel

Een kind krijgen, het brengt wat met zich mee… 😉 Zo stond ik ervoor nooit stil bij het gegeven autostoel en vanaf de moment dat Seppe, dan ook zijn Maxi-Cosy was ontgroeid, hadden we een eenvoudig standaardmodel via het ziekenfonds aangeschaft. Hoe moeilijk kan het zijn om een degelijke autostoel te ontwerpen? 😉

Euhm wrong choice! Het model dat we toen hebben aangeschaft, viel direct op door een slechte bouwkwaliteit en afwerking, waardoor met Seppe rondrijden geen pretje was (die mythe over dat kinderen graag in de auto meerijden, was toen ver weg). Seppe was toen vooral van “wenen wenen wenen…”. In de auto eigenlijk de enige momenten dat hij weende, want voor de rest super stille en brave baby geweest.

Op zoek dus naar een alternatief en dankzij de mensen van oogappel.be bij het Scandinavische merk BeSafe uitgekomen. Daar we beiden Scandinavië fans zijn (zeker na onze Nordic roadtrip 6 jaar geleden richting een naar Finland uitgeweken vriend), waren we direct verkocht door de visie van dit merk.

BeSafe = achteruitkijkende autostoelen

Het unieke punt van het merk BeSafe is het feit, dat de autostoelen tegen de rijrichting in worden gemonteerd.

Je moet er maar eens bij stilstaan, wat een normale autostoel bij je kind bij een frontale botsing teweegbrengt. In Duitse autotesten komen de BeSafe autostoelen dan ook als super veilig uit de verschillende testen (zie auto-motor-und-sport.de).

Ook bij andere transportmiddelen zou het zinvol zijn om zitplaatsen om te gaan wisselen. Kostenbesparing is echter de reden, dat dit niet meer wordt toegepast…

In 2018 gaat trouwens de I-Size norm (ECE-R129) van kracht in heel Europa. Vanaf dan moet je kinderen tot minimaal 15 maanden achterwaarts vervoeren en zijn enkel nog autostoelen met ISOFIX-bevestiging toegelaten. Mijn autostoel is dus volledig vooruitziend op die nieuwe regelgeving (en terecht ook als je de voordelen ziet van isofix EN achteruitkijkende stoelen).

Geschikt voor jou wagen?

1 van de nadelen aan een dergelijke tegen-de-rijrichting in staande autostoel is, dat deze wel meer plaats inneemt, dan een gewone autostoel. Daarnaast is de montage ook ent iets moeilijker (vorige week voor het Coolblue Event hebben mijn toekomstige collega’s me nog goed zien knoeien bij het weghalen van de autostoel 😉 ).

Niet elk automodel is dan ook geschikt voor de plaatsing van een dergelijke stoel, al zijn de meeste breaks en monovolumes natuurlijk wel in orde.
besafe automodellen

Je kan natuurlijk steeds 1 van de babywinkels met BeSafe-producten bezoeken om zelf eens te passen of je auto geschikt is of bvb. bij onlineshops zoals blaboom.com (via @jente).

En wat vindt Seppe er nu van?

De overschakeling van een achteruitkijkende stoel was direct een topper voor zowel ons als Seppe. Geen seconde heeft hij last gehad bij de nieuwe achteruitkijkende positie voor hem. Het voordeel is, dat deze stoel iets hoger zit, waardoor hij beter naar buiten kan kijken. Seppe zal alvast zo geen treinreiziger worden, die bewust geen zitplaats tegen de rijrichting kiest.

We hebben nu zelfs een zoontje, dat geregeld in slaap valt in de auto, stel je voor. 😉

Super aanrader bij dergelijke stoelen is wel de aanschaf van een spiegeltje om oogcontact met je kind te kunnen maken als je stilstaat.

Disclosure
Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking, waarbij Dailybits een vorm van vergoeding heeft verkregen. De inhoudelijke uitwerking is nog steeds de verantwoordelijkheid van Dailybits. Meer informatie in de disclaimer (artikel 8).

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

Abonneer
Abonneren op

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
6 jaren geleden

@dailybits interessant om te lezen, bij Blabloom zijn we ook fan van Besafe https://t.co/eF0tJ461B8

6 jaren geleden

Ik heb dezelfde autostoel in gebruik voor onze dochter Jule en ben er een enorme fan van. Hoge kwaliteit van afwerking, handig in gebruik, veilig, … gewoon top!

Tip: hang de spiegel best aan de middelste hoofdsteun dan heb je een zicht op de volledige achterbank vanuit je achteruitkijkspiegel. Daarnaast kan je kind zo niet alles mee volgen dat vooraan in de wagen gebeurt. Nuttig wanneer je ‘s nachts onderweg bent en je dashboard veel licht geeft.

Tip: Ik heb mijn autostoel uitgebreid met de Aeromoov air layer, zeker voor warme dagen is dit een must voor je kind. https://www.blabloom.com/nl/producten/op-stap/auto/accessoires/aeromoov-air-layer-gr-0-antraciet/338/

6 jaren geleden

RT @Dailybits: Oude autostoel van Seppe was “wenen”. Nu eindelijk oplossing gevonden met achteruitkijkende autostoel http://t.co/Se6kNznDKX

6 jaren geleden

Oude autostoel van Seppe was “wenen wenen wenen…”. Nu eindelijk oplossing gevonden met achteruitkijkende autostoel http://t.co/0IYnHItaJu

6 jaren geleden

@Dailybits Mooi opgelost! Volvo adviseerde al in de jaren zeventig om kinderzitjes achteruitkijkend te plaatsen.

6 jaren geleden

Herkenbaar. Toen wij een autostoel moesten kiezen, hadden we een apart IsoFix systeem voor maxicosi waar verschillende autostoelen op passen. Maar ik heb ik toch gekozen voor een autostoel met IsoFix op gemonteerd die zowel achterwaarts als voorwaarts kan staan. Paar weken moeten wachten voor die autostoel aankwam, want dat achterwaarts rijden (zeker tot 15 maand) is precies nog niet zo ingeburgerd. Maar ik blijf erbij: safety first!