Affiliate inkomsten dashboard Statfetch

Over affiliate marketing kan je hier op de blog al wel veel lezen. Kort uitgelegd: ik krijg een commissie op de online verkopen als ik een persoon doorverwijs naar een andere website.

Voor mij is affiliate marketing naast een mooi inkomen voor mijn bijberoep ook ideaal om testjes en experimentjes mee te doen. Cruciaal hierbij is dan natuurlijk wel dat ik een mooi overzicht heb en mijn inkomsten kan toewijzen op de individuele websites/affiliate netwerk, die een bepaalde inkomst oplevert en hoe alles per jaar/maand evolueert. Meten is weten!

affiliate inkomsten

Al enkele jaren gebruik ik daarvoor een eigen Excel sheet met volgende tabellen en bijhorende grafieken:

 • Tabel met per website en per maand de pageviews. De Pageviews?!?! Ja ik gebruik dat ales parameter om de evolutie in die kleine affiliate websites in het oog te houden.
 • Grote tabel met per website en per maand de inkomsten van adsense en van affiliate marketing en andere deals.
 • Inkomsten tabblad met alle uitgeschreven facturen (betaald/verstuurd/nog niet gefactureerde bedragen).
 • Uitgaven tabblad met alle uitgaven (met categorie eigenschap).
 • Overzicht met alle inkomsten/uitgaven per categorie (affiliate netwerk of bvb. online ads voor uitgaven). In het overzicht heb ik ook een 7tal grafieken om alles in het oog te houden.

Veel manueel copy-paste werk dus om per website elke maand de verschillende affiliate inkomsten en Adsense inkomsten te gaan bijhouden en invullen.

Statfetch dashboard

Daar die verschillende affiliate netwerken meestal wel een API hebben, kan je zelf een dashboard beginnen knutselen of dus 1 van de bestaande online dashboardtools gaan gebruiken. Ik heb daarom eens de trial versie van Statfetch getest met enkele van mijn kleine sites en enkele affiliate netwerken.

Na het toevoegen van je websites, kan je 1 voor 1 de verschillende (ondersteunde) affiliate netwerken gaan configureren en toewijzen aan de websites. Heb je dus bijvoorbeeld een Tradetracker account voor 5 websites, dan moet je 5 maal de Tradetrackerverbinding toevoegen voor elk van 1 van je websites.

statfetch configuratie

Er is reeds een groot aantal van de gekende affiliate netwerken beschikbaar en binnenkort worden er nieuwe toegevoegd (zoals bvb. een booking.com, die voor mij toch ook wel een belangrijke is).
statfetch affiliate netwerken

Daarna begint het Statfetch dashboard zich te vullen met zelfs ook alle historische gegevens uit je verschillende accounts. Voorbeeldje met enkele affiliate kanalen van me.
statfetch grafiek per dag

Er hangt een prijskaartje van 20$/maand aan (200$/jaar) aan het gebruiken van dit dashboard. Dit doet me eraan denken om ook nog eens een blogpost te maken met de betalende online services, die ikzelf gebruik.

Voordelen Statfetch:

 • Eenvoudig overzicht met alle inkomsten.
 • Ook de historische gegevens worden ingeladen!
 • Nederlands bedrijf met servers in Lille (Noord-Frankrijk), waardoor de Europese privacyregels gelden en niet de Amerikaanse!
 • Een bijhorende Statfetch app, die dus de verschillende apps van de netwerken vervangt.

Nadelen Statfetch:

 • Zolang nog niet al mijn gebruikte netwerken zijn toegevoegd, dien ik manueel de andere netwerken na te kijken.
 • Het blijft speciaal om volledige toegang te geven in je inkomsten.
 • Het is natuurlijk weer een bijkomende betalende service, die meetelt in de maandelijkse kosten.

Even contact opnemen met de Statfetch mannen

Altijd leuk om iets meer te leren over wie of wat er nu achter een dergelijke tool zit, dus ik heb even contact opgenomen met hen.

Q: Sinds wanneer is Statfetch gelanceerd?
Statfetch is in April 2014 gelanceerd.

Q: Hoe groot is het team ondertussen?
Wij gestart met 2 personen. Mijzelf (Leroy Wubbels, Front-End Development) en mede oprichter (Bo Pennings,programmeur). Inmiddels is er een 3e persoon bij betrokken (Rick Bongers,programmeur).

Q: Komen jullie zelf uit de wereld van de affiliate marketing?
Alleen hebben een design of informatica opleiding gedaan en zijn gaandeweg in aanraking gekomen met Affiliate marketing. Inmiddels bezitten wij gezamenlijk voor ruim 10 jaar kennis over Affiliate marketing.

Q: Komen er binnenkort nog belangrijke nieuwe functionaliteiten of is het nu vooral werken aan het implementeren van nieuwe netwerken?
Binnenkort komen er een paar grote vernieuwingen en upgrades! Welke? Dat laten wij nog even in het midden 😉
Wel kan ik alvast vertellen dat er nog een aantal grote affiliate netwerken zullen worden toegevoegd zoals ook op de homepage te zien is.

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

12 comments

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.