Alexa traffic ranking hoger krijgen

De belangrijkheid van website’s kan op verschillende methodes bekeken en vergeleken worden. Een veel gebruikte is de Google Pagerank. Deze geeft een cijfer op een schaal van 10 en wordt door google om de 3-4 maanden aangepast. De wijze van berekenen is een goed bewaard geheim en de meest uiteenlopende zijn online te vinden om een hogere pagerank te verkrijgen (Dailybits is op onverklaarbare wijze ondertussen van PR6 naar PR3 teruggevallen).

Een andere gebruikte methode is de Alexa Ranking (onderdeel van Amazone.com). Deze ranking houdt sinds 1997 rekening met het aantal bezoekers op je website en dit wordt gemeten door het aantal bezoekers met de Alexa toolbar. Deze methode is natuurlijk niet echt objectief, daar een minderheid van de websurfers deze toolbar geïnstalleerd heeft (ze geven zelf toe, dat ze bijvoorbeeld veel Zuid-Koreaanse Alexa gebruikers hebben en daardoor de Koreaanse site’s hoog ranken).

Als je de top100 van hoogst gerankte pagina’s in de Benelux bekijkt, dan komt dit toch wel mooi overeen met de werkelijkheid. Ook de ranking van een individuele website kan je checken via whatsmypagerank.info.

Alexa ranking beïnvloeden?
Als webmaster van een kleine website kan je deze Alexa ranking dan ook eenvoudig een beetje beïnvloeden, door zelf die Alexa toolbar te installeren. Op deze manier zorg je reeds zelf voor een extra boost van je eigen Alexa ranking.

Blogspot.com blogs en blog-ranking
Belangrijk om weten is ook het feit dat je enkel een alexa ranking krijgt als je een eigen domein hebt. Blogs, die je dus bereikt via blogspot.com of skynet-blogs, zul je dus niet terugvinden op de alexa-website (een eigen forwarding domein kost je trouwens amper 10€/maand!).

Op bvlg.blogspot.com kan je verschillende Belgische blogs rankings vinden en ze hebben er ook eentje opgesteld omtrent de alexa-ranking van Belgische blogs.


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

3 comments

 • Haha dus als ik het goed begrijp krijg ik niet een alexa ranking? Met het domein erikloots.blogspot.com.

  Forwarding domein komt wel, maar pas als de opbrengst in de buurt komt van 10 eu/ maand.

  Ik moet nou toch wel toegeven van alle blogs die ik tot nu toe gezien heb is dailybits.be toch wel een van de meest bekeken. Herman hoe kom je aan zo’n grote groep trouwe lezers? Hoe lang duurde dat?

  Ik hou je SEO tips wel in de gaten 😉

  gr,

  Erik

 • euhm foutje van me. een forwarding doemin kost 10€/JAAR! 😉

  Met bloggen ben ik gestart in 2001 met namreh.be, dus ondertussen ken ik wel de nodige zaken om bezoekers te krijgen en vooral blijven krijgen.

 • tja,weer iets bijgeleerd vandaag..vraag me af of het allemaal zijnwaarde wel heeft die rankings?

  Gr Erna

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *