Nu de Olympische winterspelen afgelopen zijn, is ons Belgische bobsleeteam op weg naar huis (langs Miami blijkbaar).

Cernum-manager en drijvende kracht achter het bobslee-verhaal Geert Vanvaerenbergh heeft zijn ervaringen van de afgelopen 3 jaren omtrent het bobslee-verhaal gebundeld in een boek, dat nu online te bestellen is: Bobslee. Vrouwen achter het stuur: de olympische droom.

Bobslee boek
Bobslee. Vrouwen achter het stuur: de olympische droom

Voor 20,10€ krijg je dit boek in de brievenbus. Ik heb mijn exemplaar ondertussen besteld en laat hier zeker weten of het de moeite is voor op een sombere weekenddag, want echt schitterend ziet die lente van 2010 er nog niet echt uit op de weerkaarten voor de komende weken.

In 20 ½ hoofdstukken doet Teammanager Geert Vanvaerenbergh uit de doeken wat je misschien nog niet hebt vernomen via kranten en televisie. Dit boek is het verhaal van een gedreven man die ervan overtuigd is dat je kunt slagen, als je maar in je zaak gelooft. Ook als het soms zwaar tegenzit, zoals tijdens de zoektocht naar sponsors voor wat velen aanvankelijk een knotsgek idee vonden. België heeft immers geen bobsleetraditie… Of toch? Ook in die geschiedenis grasduint dit boek. De geselecteerde sportvrouwen – stuk voor stuk afkomstig uit andere sporten – komen zelf aan het woord en getuigen over het loodzware karakter van de onderneming: de training, de techniek, de crashes en de mentale druk.

Tegelijk biedt dit boek je als lezer een zeldzaam kijkje achter de schermen van sponsoring en partnerships: waarom stappen bedrijven en instanties mee in een dergelijk verhaal? Trainers, wetenschappelijke begeleiders en televisiemakers geven hun kijk. Wie meer wil weten over het bobsleeën zelf, wordt eveneens op zijn wenken bediend met een stuk historiek van de sport en een vergelijking van het kleine aantal officiële bobsleebanen dat de wereld rijk is.

204 blz., met kleurenfoto’s van Stefaan Brodelet, een voorwoord van IOC-voorzitter Jacques Rogge en Mark Uytterhoeven en een nawoord van Geert Noels.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
12 jaren geleden

Maandagavond besteld en vandaag reeds in de bus. Dit weekend eens in beginnen.