Het is zover, het wielervoorjaar begint vandaag met de traditionele opener met “De Omloop”. Hoera voor in de zetel hangen terwijl onze wielerhelden de strijd aangaan. Het blijft toch echt iets “van ons” en als ik zie hoe Seppe geniet van samen door de wijk te gaan fietsen (“op zijn GROTE fiets”), dan zie ik dit nog meer.

Dit jaar is de beleving volledig, daar ik me voorgenomen heb het boek over Flandrien Sep Vanmarcke de volgende zetelnamiddagen te gaan lezen.

Eindelijk het wielerboek uitgegeven door @mmecezar in huis. #wielrennen #voorjaar #boek

Een bericht gedeeld door Herman Maes (@dailybits) op

Sep een kleine biografie


Sep brengt het verhaal over hoe een kinderjongen profrenner wilde worden en is dan ook een vlot lezend jeugdboek over naar school gaan, trainen en die eerste overwinning. Een boek met veel illustraties, jeugdfoto’s en heerlijke kleine anekdotes.

Aan dit kinderboek hangen nog wat extra verhalen, waardoor dit boek nog meer de moeite wordt voor elke wielerfan. Zo wordt dit boek onafhankelijk uitgegeven door Art Cézar.

Art Cézar is het project van Isabel De Craene (@mmecezar) een echte wielermama in hart en nieren, te volgen op Planeet Koers en drijvende kracht achter het jeugdwielrennen in ons land met zot van fietsen. De opbrengsten van dit boek gaan dan ook naar dit project!

Het boek zelf uitgegeven

Isabel koos er doelbewust voor om dit boek zelf te gaan uitgeven, zodat ze het creatieve proces volledig kon sturen en in handen houden. Op deze manier kon het volledig boek bij elkaar gebracht worden, voorzien worden van artwork en gedrukt worden.

De volgende stap is natuurlijk het verspreiden van dit boek. Isabel was hierover zeer open tegen me om te laten zien, hoe dit in zijn werk gaat. Ze koos ervoor om verschillende kanalen te gaan combineren: enerzijds een eigen webshop, anderzijds een aantal geselecteerde boekenwinkels en verkoop via acties (signeersessies met Sep, verkoop op fandagen,…).

Als extra verkoopskanaal is ze voor bol.com gegaan. Deze gekende Nederlandse onlinespeler zet zwaar in op het marktplaatsmodel (zie oudere blogpost van me). Je kan hierdoor eenvoudig zelf je producten te koop gaan aanbieden, waarbij Bol.com zelfs de verzending op zich kan gaan nemen. In het geval van Isabel een ideale manier om het boek wat meer zichtbaarheid te geven (zoals je hieronder kan zien).

Natuurlijk blijft dit type boek voornamelijk via de offline acties verkopen en de traditionele boekenwinkels (31%) met de gecombineerde online verkoop maar goed voor 11% momenteel. Vlaanderen blijft een traditioneel land, zeker op boekenvlak.

Enja, ik gebruik een affiliate partnerlink op dit boek bij bol.com (vanuit het partnerprogramma van bol.com). Koop je via deze link dit boek bij bol.com, dan verdien ik er 6% op (1,5EUR):
https://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=11772&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fsep%2F9200000066225079%2F&name=sep

Ik engageer me trouwens om dit bedrag te verhogen met 100%. Koop je dit boek dus via mijn link, dan doneer ik de volle 3EUR/boek aan Zot van Fietsen. Voor de aandachtige lezer, geef een leuke reactie op deze blogpost en misschien stuur ik je wel een exemplaar op. 😉

#dekoersisvanons

Dat de koers echt van ons is, werd gisteren trouwens nog maar eens mooi duidelijk door deze virale instagram video. 😉

Enja, sorry Sep, maar ik ben al vele jaren (Kempen FTW) een trouw Boonen-fan en de volgende weken is het dan ook van “Komaaan Tom!” (en dat ik weer niet zo hard moet vloeken op 9/04). Volgend jaar mag jij ook eens winnen hoor (als Stybar niet meedoet)…

Lyrics Ziet Em Duun (Boewene-Edition):
het is wee zondag en ik hem al kaaiveul goesting om te hangen in de zetel, doar te volgen zonder op te staan

ik zen goan daanse en goan sjansen mee men moaten en ik was wee loat thuis, zen wee veu te lang deugegaan
ik pak nen douche en kam m’n haar, kies ne onesie mee wa zjaar pak nen duvel mee wa keis en ook wa salami
dan nodde zetel mee men glas, die van ons in een badjas en ik zen kleir veu te goan… de zondag is nog nie gedoan

ik pak het kaske en begin op mn gemakske wa te zappen tottak uitkom bij de koers
ik zenner kleir veur tmag beginne want ik zen een bitje tam.. ma toch nog eerst wa reclam’
toch ma ne wodka mee wa red-bull en pakt gij zelf ok iet die van ons kijkt een precies een klein beetje vies
die van ons kijkt een precies een klein beetje vies

ziet den Tom jom dieje rappen oap mee zenne geilen blik en zenne strakken baard
ziet den Tom jom dieje rappen oap – zietem Tom jom – zietem Tom

hij is ne wolf – van alle schoapen in de wei makt hai kebab mee samurai
ne pyromaan – hij stekt de koers wer in de fik, belange gennen bangerik
en hij beslist – ofdattem ga lek een raket dan hedde boewene gefret
den dirigent – hij garandeert in zijne kring doe elke velo tringeling

lot ze me denken wasse willen al die mannen on de kaant die stoan te loeren nozzen moves
ge zie ze denken fok doa heddem wee de koning van de baan, ik wou dakkik da had die grooves
ge voelt da ritme hiejel goed, ge zietem goan op zen pedals en rijdt er iedereen af
die boan die is gewoen van hum, Tornado Tom hij is de man hij plekt ze tegen het behang

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments