Braindrain…

Deze week vertrekken er weer 2 super intelligente kerels uit mijn vriendenkring richting het buitenland en verlaten ze voor enkele jaren ons #nogov-landje.

Beiden toevallig richting de USA: @chris_bel29 is ondertussen al vertrokken richting hoofdzetel van het IMF in Washington en vanavond is het een afscheidsdrink van @dhuybrechts (en Loes) die richting LA/Detroit vertrekken om daar SAP-gewijs ervoor te gaan zorgen dat de auto’tjes op tijd worden gemaakt.

Naast de eerder verhuis van BramG naar Funland, Koen (Belg. champ windsurfen) richting autofabriek in China,… weer een stevige braindrain naar het buitenland.

Binnen enkele jaren mogen we blij gaan zijn als er hoog-opgeleide mensen uit 3de wereldlanden naar ons landje willen migreren, want we gaan ze nodig hebben! Geen wonder dat al meer dan 15% van mijn (hoog opgeleide) SAP-collega’s niet oorspronkelijk afkomstig zijn uit België (Tunesië, Turkije, Egypte,…).


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

2 comments

  • thanks voor het compliment 😉 brain drain is van alle tijden, en is typisch iets waar kleinere landen meer mee te kampen hebben dan grotere. het is ook niet gezegd dat ik nooit meer terugkom naar BE, of zal het tegen dan VL zijn? global village! 8)

  • Super inteligent zou ik mezelf echt niet noemen, gewoon iets doen wat weinig mensen willen doen is een betere omschrijving 🙂
    Maar merci voor compliment !! En in contract staat dat ik na 24 maand wel terugkom hoor met hopelijk nog meer brains. 🙂

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *