Terug naar de lekkere grootmoederskeuken in Brasserie Wouter

De lancering van de Tablebooker app kon natuurlijk in geen ander kader gebeuren dan in een restaurant. Het werd een gezamenlijk event met de 1ste dag opening van Brasserie Wouter in Stabroek. Brasserie Wouter is het nieuwe project van de voormalige Michelin topchef Wouter Van Tichelen.

De Brasserie is een toegankelijker concept in hetzelfde gebouw waar Wouter, met o.a. chefkokcollega Tim Meuleneire, aan het hoofd stond van het met 1 Michelin ster bekroonde “De Koopvaardij” in Stabroek:

Brasserie Wouter
Hoogeind 96 - Stabroek (op 10-15minuten van de Antwerpse ring)
Gesloten op dinsdag en woensdag

Deze statige villa in pastoriestijl is vanaf 30 oktober terug open en brengt Wouter terug naar de roots, zoals de beschrijving van Brasserie Wouter op Tablebooker goed meegeeft:

Geen complexe combinaties, gedetailleerde bordopmaak, 8-gangen menu’s en dure ingrediënten, maar wel ‘mama’s-keuken’ door ‘chefs-handen’! De kennis die ik jaren heb opgedaan in gastronomische keukens ten dienste van de brasseriekeuken!

Natuurlijk verlaagt de voormalige sterrenchef Wouter van Tichelen zijn culinaire smaak niet en gaat hij zijn kwaliteit van de aangeboden gerechten niet verlagen. Er wordt dan ook echt gewerkt met streekproducten:

“Waar Boer Celest van de overkant van de straat de aardappelen voor de frieten levert en waar de entrecôte uit de stallen van Gert en Leen Gabriëls van ‘s Hertogendijk komen.”

Er is zo ook een gezond en creatief kindermenu bedacht ipv. de obligate curryworsten of kip met appelmoes en op zondag is het familiedag met een echt familiemenu met gebraad.

De prijsklasse op de menukaart zit rond de 20-22€ voor een hoofdgerecht, wat zeker een mooie prijsverhouding is van de aangeboden kwaliteit. Zelf mochten we aanschuiven voor een roerei met eekhoorntjesbrood en daarna een fazantje in hooi gestoofd. Zelf ben ik veel meer fan van dit soort keuken, dan de experimentele en over-the-top zaken van de toprestaurants. Bij de volgende gelegenheid zal ik dan ook waarschijnlijk wel deze nieuwe zaak in het achterhoofd houden om iets lekkers te gaan eten.

brasserie wouter - roerei

brasserie wouter - fazant

Wouter Van Tichelen

tijdens zijn opleiding werkte Wouter in sterrenrestaurants als het Hof van Cleve, de Karmeliet, Librije,… Het uitbouwen van de Koopvaardij met een bekroning tot beste jonge topchefs van Vlaanderen en een Michelinster was een 7 jaar lange strijd, die ze op hun hoogtepunt hebben stopgezet om met de 3 oprichters elk hun eigen weg te kunnen gaan.
wouter van tichelen - brasserie wouter

Heb je dus zin om eens te gaan eten hier, reserveer dan in real-time je tafeltje bij brasserie Wouter via Tablebooker.

Volgende ATV-reportage is deze week over de opening gemaakt.

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

Abonneer
Abonneren op

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments