Broken links – wat in de toekomst?

Om de zoveel maanden activeer ik op deze blog de plugin Broken Link Checker. Deze gaat op zoek naar niet meer werkende links en images op deze blog en steeds ben ik verbaasd door de lange lijst van broken links, die er weer uitkomen.

Het handige aan deze plugin, is dat je dan in bulk alle gebroken links kan “unlinken”, zodat bezoekers niet meer naar een dode link worden gestuurd vanuit deze blog.

Steeds vluchtiger

Het valt me dus op dat het www steeds vluchtiger wordt en historisch onderzoek over enkele jaren/eeuwen, zal dus vele zaken gaan missen, door de vluchtigheid van het web.

Wat voorbeelden van broken links, die ik zag passeren: 3games.be windsurfevent-site, fata morgana-website, bobslee op canvas pagina’s, vele google video-links, dode blogs zoals eskimokaka.be en pietel.be, foto’s van feestjes op sites allerhande, websites van gestopte sporters, …

Mijn eigen 404-pagina op dailybits.be is zo goed mogelijk opgezet om bezoekers toch nog op weg te helpen. Enja op belgiq.eu kan je ook nog altijd niets vinden…
404 Belgische regering


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

One comment

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *