Carspot: Alpina B7 Biturbo

Dat we als autoliefhebbers geluk hebben in ons kleine landje, hoor ik steeds van buitenlanders, die hier eens op vakantie zijn. Je moet maar een dagje wat Belgische autosnelwegen doen of je kan het aantal Porsche’s, Ferrari’s, Aston’s, Audi R4’s,… al niet meer op 2 handen tellen.

Maar soms zie je in een flits toch van die exclusievere modellen, waar je toch even blijft bij stilstaan.

Ik gebruik de parking onder Berchem station geregeld als ik voor een paar uur naar 1 van mijn klanten vlakbij Brussel-Zuid moet. Deze parking is meestal halfleeg, door de (crazy) hoge parkeertarieven (dagje parkeren is al snel 16€). Hierdoor staan er in de parking altijd wel de duurdere wagentypes, terwijl de clio’tjes in de straten boven staan geparkeerd (aan 3€/dag). 😉

In een glimp zag ik vandaag er een Alpina B7 Biturbo staan en na de terugkeer uit Brussel even wat foto’s van deze baanmachine gemaakt.

Alpina B7 Biturbo

Alpina is dé huis-tuner van het Duitse BMW en zorgt voor de opgepimpte modellen, als je je keuze nog niet kan vinden in de M-reeks van BMW. BMW maakt zelf geen M-model van hun 7-reeks en daarom is deze Alpina B7 er dus.

  • Alpina model gebouwd op de BMW7 op dezelfde fabrieksband als de 7-reeks
  • 4.4 liter V8 met 507PK (2013 model 547PK)
  • Elektronisch begrensd op 280km/u en in 4.7sec naar 100 (2013 model 312km/u)
  • Banden: 21-duimsvelgen
  • Basisprijs : 130.000 € (ter vergelijking: de Audi R8 V10 waarmee ik in Estoril reed komt op 150.000€)
  • CO2-uitstoot : 282
  • Even de VAA als bedrijfswagen berekend: 1671€/maand aub… 😕

Al goed dus dat de eigenaar een Coyote op zijn dashboard heeft staan… 😉
Alpina B7 bmw
Op het Michelin blogevent op het circuit in Estoril zag ik al eens een Alpina, maar een Alpina zo in “het wild” zien is toch nog iets wat niet vaak voorkomt. Op zulke momenten vloek je, dat hij net in een onverlichte parking staat en je enkel je smartphone bij hebt.

Alpina B7 bmw
Alpina B7 bmw
Bij de guys van autogespot.com kan je heel der fotoreeksen van deze Alpina vinden (met dank aan hun nummerplaat-search). Alle uitleg over de Alpina modellen kan je trouwens op wikipedia vinden.
Alpina B7 bmw

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead/GDPR expert en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.