Censuur

Censuur is precies een nieuwe hype aan het worden. Gaat het niet over een kookprogramma omtrent Hitler’s forel, dan wel om wat komische fotoshops in de Humo met f. Koekelberg in de hoofdrol of een blogpost omtrent de (coke)hypocrisie van de I love Techno presentatrice.

De nieuwste censuur-rel is een blogpost van een Belgische barvrouw in New York, die ons meenam achter de schermen van een “meeting”-bezoek van minister van Defensie Pieter de Crem aan NY. Korte samenvatting: alle gesprekpartners van Pieter waren niet in de stad, dus hebben ze zich maar op een andere manier geamuseerd in NY.

Deze barvrouw werd na een telefoontje (eerst geen telefoontje en daarna toch een telefoontje) van zijn medewerkers ontslagen. Volledig toevallig, niet? Blijkbaar is die barvrouw trouwens ook een goede kitesurfster…

update
Dat Pieter en co een foute move hebben gedaan (overreageren werkt niet, zie verhaal Koekelberg) is nu wel duidelijk. Zelfs de grote buitenlandse nieuwssite’s beginnen het blogverhaal te brengen voor de hele wereld:
techcrunch.com: When Everyone Is A Blogger, Nothing You Say Is Off The Record

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead/GDPR expert en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

One comment

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *