China haalt de grove middelen boven

Ik denk/vrees dat China het algenprobleem met de grove middelen (lees Chemische) gaat (proberen) oplossen…

Olympisch vaarwater plots gesloten
QINGDAO – De organisatoren van de olympische zeilwedstrijden in de Chinese stad Qingdao hebben maandag tot ieders verrassing het olympisch vaarwater gesloten.

Het vaarverbod geldt voor alle teams die momenteel in Qingdao verblijven om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen, volgende maand.
Het besluit is zonder opgaaf van redenen aan de nationale zeilbonden bekendgemaakt. Ook maakten de Chinezen niet duidelijk hoe lang het olympisch vaarwater verboden terrein is.

Een Duitse official reageerde verbijsterd: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Hier zijn zo’n dertig landen om te trainen en dan krijgen we zoiets.”
Volgens geruchten zouden de Chinezen de algenplaag bij Qingdao nog steeds niet onder controle hebben en nu met radicale maatregelen het probleem willen oplossen.

via

Vanavond “Alles voor peking” – Canvas 21.10: Evi Van Acker
Vanavond is het in de uitstekende documentaire-reeks Alles voor Peking de beurt aan onze zeiltrots Evi Van Acker. Deze Laser Radial zeilster is absolute wereldtop en het wordt dus genieten van mooie zeilbeelden. Momenteel zit ze op het EK en staat ze op een 3de plaats (na reeds Europees kampioen in 2006 en 2007 geweest te zijn).


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

One comment

  • Enja hoor. Las gisteren ergens een bericht dat de algenplaag bijna weg is. Dit dmv. een dubbele ring rond de baai van drijvende netten, die de algen moeten tegenhouden de baai binnen te drijven (en waarschijnlijk de nodige chemische interventie). Nu die miljoenen sprinkhanen nog even verdelgen en de windmachine wat tunen (sommige zeilers vermoeden dat China er zal voor zorgen dat via technologische middelen de nodige klimatologische omstandigheden voor voldoende wind in die regio zal worden voorzien).

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *