Nog eens een blogpost over gewoon 1 YouTube video die ik meer aandacht wil geven.

Mad scientist Anthony Liekens (zie tv-programma #teamscheire) is 1 van de mensen achter het burgerinitiatief Coronadenktank.be. Op nog geen 2 weken tijd zijn er meer dan 1800 makers aan het werken rond vele projecten om vanuit de grootste hackathon in ons land vanalles te bedenken als praktische oplossing.

Denk maar aan die website maakjemondmasker.be, waardoor mijn vrouw voor zichzelf (en haar collega’s) nu ook de nodige mondmaskers heeft gemaakt (daar ze in de 1ste zorglinie in onze samenleving staat). 😷

Onderstaande video (vanuit zijn OpenGarage mancave) is super interessant (in de gekende stijl van Anthony trouwens ) over hun startup die op 12 dagen 1800 werknemers telt met bijhorende chaos. Waar hij plots de leider en het gezicht was en hier toch een andere kijk op heeft (als chaotische uitvinder).

Mooi om te zien hoe deze alternatieve startup nu zijn groeipijnen gaat aanpakken en naar een nieuwe manier van leiderschap gaat evolueren door te experimenten. Hij is inderdaad een stoomcursus van een alternatieve MBA aan het meemaken.

Keep up the good work! 👏

 

 

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments