CTA Actieknop op je Facebook page

Facebook maakt het leven van eigenaars van Facebook pages de laatste tijd meer zuur dan leuk, door continu de organische reach van je berichten verder naar beneden te brengen. Plaats je nu een bericht op je Facebook page, dan mag je al gelukkig zijn als 15-20% van je eigen fans dit bericht ook ooit zullen zien.

Sinds gisteren zijn ze nu wel de (beloofde) actieknoppen aan het uitrollen, waardoor je een CTA (call To Action) actieknop in de header van je pagina kan toevoegen.
actieknop facebook page

Ik heb zonet de actieknop op mijn Dailybits Facebook page even aangepast naar de “Contact met ons opnemen” actieknop, waarachter er een link naar dailybits.be zit.
dailybits facebook page

Doe dus zeker even een rondje van je FB pages om te kijken of de functionaliteit ook bij jou al is geactiveerd! Ik kan geen lijn terugvinden in wanneer de functie wordt geactiveerd. Voor een klant zie ik de actieknop nu ook geactiveerd op een pagina, die amper 1 maand bestaat en amper 60 fans heeft. Terwijl de companypage van Intracto de functie nog niet krijgt.

Grappig is ook dat de url, die je achter deze knop steekt, onafhankelijk kan zijn van je websiteurl. Op mijn Zwarte Woud Facebook pagina (1 van die vele test projectjes van me) heb ik dan ook een “Book now” knop geactiveerd, die doorlink met een affiliate-link naar booking.com.
Het_Zwarte_Woud

De statistieken van deze knop kan je trouwens in het rechtermenu naast de header bekijken.
facebook actieknop stats

Taggen zorgt voor grote organische reach

Een nobrainer voor wie met Facebook community management bezig is, maar eindelijk ook eens op een FB-post van mezelf kunnen ondervinden. Wanneer bezoekers hun vrienden beginnen taggen in een FB-post, dan weet je dat het wel goed gaat komen met de organische reach van je FB-post. Deze FB-post haalde (zonder promotie) een reach van 200% tov. mijn aantal fans.

fb post taggen
taggen facebook

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

8 comments

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.