Digitale versnelling 2.0 brengt freelancers en ondernemingen samen

Sinds het voorjaar van 2017 ben ik 1 van de experts van het project “De Digitale Versnelling”. Een project waarmee Telenet Business de kleine ondernemingen in ons land digitaal wilt helpen met daadwerkelijke expertise.

Met een 18tal freelance experten legden we zo enkele duizenden huisbezoeken af, waarbij we 2uur lang een ondernemer praktisch advies gingen helpen of het direct gingen doen (zoals die keer dat ik  een volledig gehackte WordPress voor de kiezen kreeg). Zie mijn blogpost na 6maanden gesprekken.

Hierbij hadden we alle onafhankelijkheid en dit was zowel voor klanten als niet-klanten van Telenet, zonder dat er een sales intentie was. Je kan dus begrijpen dat de feedback van deelnemers steeds super positief was.

Door mijn drukke agenda heb ik zelf (maar) een goede 40 gesprekken gedaan met kleine ondernemingen en daar echt zoveel uit geleerd over de problemen waar de kleine Vlaamse zelfstandige mee zit.

Digitale Versnelling 2.0

Sinds enkele weken is dan het nieuwe digitale versnelling platform online gekomen, waarmee Telenet een nieuwe fase ingaat met dit project.

Via het nieuwe platform voorzien ze:

  1. Digitale experten van een platform om klanten te vinden.
  2. Kleine ondernemingen een te vertrouwen omgeving, waarmee ze een digitale freelancer kunnen vinden om samen te gaan werken.


Met een paar van de experten leggen we het concept uit via onderstaande video. Ben je freelancer maak dan je profiel aan (en laat je goedkeuren door 1 van de mentors), ben je een onderneming met een digitaal probleem, start dan hier je zoektocht.

Naast dit matchmaking platform tussen ondernemers met een probleem en beschikbare freelancers is er ook het inspiratie-luik met ondertussen 242 blogposten rond online marketing.

Ikzelf ga trouwens even was gas terugnemen, daar ik in mijn freelance activiteiten meer dan genoeg werk heb om nu enkele maanden me in stilte bezig te houden. 😉

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.