Mooie usecase van dronebeelden

Over dronebeelden zijn er hier al sinds 2010 geregeld wel eens blogposten verschenen. De volgende weken gaan we waarschijnlijk weer platgesmeten worden met Sinterklaas/eindejaarsaanbiedingen voor drones en zie je overal weer de nodige stuntelige beelden en bijhorende gecrashte drones verschijnen.

Het grote verschil met de vorige jaren is dat er normaal gezien dit jaar nog een wetgeving komt, waardoor er toch iets meer duidelijkheid komt over het inzetten van drones boven privéterrein.

In het nieuwe KB over drones wordt onder meer voorzien dat drones voor privégebruik alleen boven privéterrein mogen vliegen en niet hoger dan 30 meter. Dit opent wel al enkele deuren om drones nuttig te gaan inzetten.

Een super mooi voorbeeld hiervan is de vernieuwde website van de Antwerpse golfclub Rinkven waar 1 van mijn beste vrienden een mooie usecase van dronebeelden heeft ingezet.

De nieuwe website staat nu vol met dronebeelden van de verschillende golfholes, waardoor je direct een goed beeld krijgt van deze golfclub. Mooi en eenvoudig gebruik van dronebeelden, die echt een meerwaarde bieden in deze niche.

Weetje: door die golfinitiatie in april, heb ik afgelopen zomer de nodige privélessen genomen om eens zelf te leren golfen. Nu nog de tijd vinden om er wekelijks tijd voor te kunnen maken… :-/

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.