Duur inschattingsfoutje van dit zeiljacht

Een duur inschattingsfoutje van dit zeiljacht. Regel 1 in het zeilen in shippinglanes is weten dat dergelijke (super)tankers amper zicht vooraan hebben en enkele km nodig hebben om gestopt te geraken. Ongelofelijk veel geluk gehad, kan je maar denken…

via @wdobbelaere

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead/GDPR expert en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

2 comments

 • Net voor de hit springt er ook nog iemand van boord (van het yacht dus…)!? Benieuwd of die het wel goed overleefd heeft (evenals voor de anderen). Ik denk dat de schipper van het yacht ook moeilijk kan afkomen met “ik had hem niet gezien”!? Kapitale inschattingsfout lijkt mij, of het moet zijn dat het yacht net onbestuurbaar was geraakt.

 • “Op de eerste wedstrijddag van de Cowes Week 2011 regatta moesten twee zeilers gered worden nadat hun zeiljacht Atalanta (Corby 33), geschipperd door Roly Wilson (IRL), in aanvaring kwam met de supertanker Hanne Knutsen. Atalanta, die volgens de crewlist negen bemanningsleden aan boord heeft, haakte met zijn tuig achter het anker van de mastodont (zie video).

  De kracht van de botsing was zo groot dat twee bemanningsleden over boord werden geslagen. Ze werden alle twee opgepikt door een reddingsboot en een ‘coastguard patrol’ boot van Southamptom.
  Een bemanningslid werd naar het St Mary’s ziekenhuis gebracht op het eiland Wight met een hoofdletsel.

  De Noorse supertanker, 124.000 ton zwaar en 870 voet lang, ondervond geen hinder van deze calamiteit en kon zijn tocht naar de olieraffinaderij Fawley in Southamptom verderzetten.

  De wedstrijdorganisatie heeft de wedstrijd (IRC klasse 4) waarin Atalante zeilde laten doorgaan zoals normaal. Een officieel onderzoek door de autoriteiten volgt. ”
  http://www.clubracer.be/2011/8/8/twee-zeilers-gered-na-aanvaring-met-supertanker-tijdens-cowes-week-video

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *