En hoe is het op uw nieuw job?

Ik weet niet hoeveel keer ik die vraag al heb gehoord de afgelopen 2 weken en terecht natuurlijk, want de vraagstellers hebben meestal echt interesse in het antwoord.

1 september was als een eerste schooldag (voor wie het nog niet door zou hebben van mijn jobswitch) met mijn eigen boterhammetjes in een één-brooddoos (die van Dagelijkse kost, voor wie het wilt weten) op weg naar een nieuwe werkomgeving. Voor het eerst een totaal ander type werkomgeving, waar je een eigen plaats hebt, voorzien bent van een meer dan degelijke setup (hard wennen aan dat 23 inch scherm naast me) en vaste collega’s rond je hebt zitten.

Ik ben nu ook volledig enkel nog op Mac aan het werken, daar ik gekozen heb voor BYOD en mijn eigen macbook dus meebreng. En neen het is niet dat ik nu een macbook heb, dat ik in die iPhone 6 en dat Apple watch ding een nuttige investering zie. Ik zet mijn geld eerder op de Z3 later dit jaar.

En dan zit je daar aan je bureau

Tot mijn grote opluchting heb ik me direct mee in het bestaande online marketing team kunnen integreren en hou ik me al 2 weken bezig met de leukere SEO-vraagstukken: Oplossen van penalty’s, multi-langual e-commerce https-websites met tienduizenden producten optimaliseren, veel webmastertools werk, die nieuwe Site link search box feature uitzoeken, de SEO template voor nieuwe klanten onder handen nemen, mee genieten van ons contractueel aangegeven ijsje op warme dagen,…

Daarnaast kan ik wat meevolgen hoe een collega naast me bezig is met Google Tag Manager en anderen met Adwords scripts aan het knutselen zijn.

Kortom alles wat ik vroeg voor de fun ‘s avonds deed, mag ik nu overdag doen en daarbij met grote sites, waar ik zelf elke dag weer iets nieuw bijleer. Binnenkort lanceren we een nieuwe companywebsite en mijn blogpost-idee lijstje begint goed aan te groeien om los te gaan op die nieuwe site. 😉

Intern gebruiken we trouwens Jira voor issue-tracking, project-management, time-booking en ik ben na 2 weken dik fan. Dat ik dit nu pas mag ontdekken ipv. zoveel jaren geleden.

Companyculture

De companyculture van een bedrijf, in een cutting edge sector en waar je ineens bij de oudsten bent, is toch wel de moeite waard om even toe te lichten.

Eind augustus was er reeds een (super interessante) externe blogpost achter de schermen bij Intracto online gekomen over wat zaken die me ondertussen ook positief opvielen:

  • De vibe-gesprekken van de HR-manager en wekelijkse one-on-one’s met de teamleads
  • De wekelijkse state of the company mail met ludiek gebracht alle nieuwtjes over het bedrijf, de projecten, status van sales pitchen,…
  • De teamwerking, die ook bij mijn bezoek bij Coolblue opviel bij hun developers.
  • Alle kansen voor iedereen om geregeld eens een werk-gerelateerd event of conferentie te gaan meepikken.
  • het absoluut normaal vinden als de verschillende teams ineens in een NERF-gun gevecht verzeild geraken.

Een open bedrijf met veel terugkoppeling met de teamleads en waar iedereen mee op de hoogte wordt gehouden van het reilen en zeilen in het bedrijf. Daarnaast wordt interne kennisdeling sterk gestimuleerd (met een coördinatie door 2 technical leads) en de interne FB groep is een levendig communicatiekanaal waar de zotste ideeën worden gelanceerd.

Ik vraag het niet al teveel (stel u voor dat ik nog zou oproepen voor één of andere 2005-style blogawards :-/ ), maar eens klikken op de stemlink onder Pieter Janssens/intracto voor deze Unizo nominatie zorgt hopelijk voor één of andere stevig teamfeestje. 😉

Post by Jasper Lammens.

(Nu zie je ook ineens hoe er in onze interne FB groep wordt gecommuniceerd. Meme-alert! 😉 )

Natuurlijk is het een zeer jonge bedrijf van gemiddelde leeftijd en zitten we in een geek-sector. Het is dus wel bijvoorbeeld mogelijk om via een webserver en wat lichtsensoren te checken of 1 van de toiletten vrij is.

Het is ondertussen ook uitkijken naar een eerste company hackathon, waarover je hier later zeker meer zal gaan lezen.

natuurlijk moet er ook nog gewerkt worden. Zoals gisteren waar op een gewone donderdagnamiddag 2 teams bijna gelijktijdig ieder een grote e-commerce website (marcoz.be versus vanhelden.nl) live gooiden. Leuk trouwens om ook in e-commerce gidsland Nederland als “kleine Belgjes” gewoon dikke e-commerce projecten te gaan doen.

dilbert

Voor wie tot hier is blijven lezen. Ik ben momenteel gewoon ongelofelijk veel leuk materiaal aan het verzamelen voor bvb. de gratis online marketing workshops bij het Antwerpse huis Haepaert of bij Aurelium in Kontich.

Door een ongelukkige planning van onze verbouwingen, ben ik volgende week trouwens al een week niet aan mijn bureau te vinden, maar een weekje offline betekent natuurlijk niet, dat ik niet verder kennis/inspiratie blijf opbouwen. De stapel boeken ligt al klaar (op mijn todo voor nadien staat een redesign van mijn inspiratie boekenpagina op de planning).

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

5 comments

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.