update:
Ee loopt trouwens nog steeds een peteractie bij Lampiris.

Update
In het najaar van 2012 zijn de spouwmuren geïsoleerd met meer dan een tevreden effect bij de huidige winterkoude.

Met de aankoop van ons huis wisten we dat we als eerste prioriteit hadden om het energieverbuik/kost naar beneden te brengen. De woning is namelijk een grote alleenstaande woning van midden jaren ’50 met een niet zo goede score op het energieprestatiecertificaat.

De verschillende stappen in ons plan, die nu zijn voltooid:

  • Overschakelen naar Ecopower voor onze elektriciteit -> werkt met enkelvoudige meter (spaarde ons de kost van dubbele meter plaatsen uit), vaste all-in kost van 0,18 euro per kilowattuur, zeer eenvoudige facturatie per mail (ipv. de onleesbare hoop kleine lettertjes van Electrabel), coöperatiemodel met mooie nettowinst op hun aandelen,…
  • Overstappen naar Lampiris voor onze gas -> Via power4you schakelen we op 1/11 over op Lampiris voor onze gas. Momenteel kan je met de peterschapactie nog 20euro extra korting krijgen bij Lampiris. Het kiezen van de goedkoopste gas leverancier is echt een tip voor iedereen.
  • Vervangen van bestaande gasketel -> Onze grootste winst gaat zeker voortvloeien uit de vervanging van onze 28 jaar oude gasketel door een nieuwe Vaillant condensatieketel en ineens de vervanging van de open badkamerverwarming, door een gesloten model.Dankzij mijn ecocheques, Eandis-premie van 125€, de belastingsvermindering van 40% en veel beter rendement is het gewoon dom om een dergelijke vervanging niet uit te voeren.

Je kan trouwens eenvoudig online de terugverdientijd van een nieuwe verwarmingsketel berekenen.

De hoogtewerker die er gisteren aan te pas kwam om onze schouwen te voorzien van een kleinere flexibele schouwpijp.
Hoogtewerker
(Dit is een pure love-post. Ben je goed voor ons, dan belonen we je graag terug met een linkje of aanbeveling.)

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
11 jaren geleden

Volgens hetgeen ik begrijp – correct me if I’m wrong – kunt ge een nog hoger rendement behalen (icm condensatieketel) door uw convectoren te vervangen door radiatoren. Wij hebben praktisch overal nog klassieke convectoren, en die zijn niet ideaal voor condensatieketels. Warmteafgifte convectoren is nl. te klein (retourwater koelt niet genoeg af => geen condensatiecyclus in ketel).

Ik weet niet welke chauffages jullie hebben hangen in huis ?

Nick
11 jaren geleden

Hey Herm,

Wat hadden jullie qua score op jullie EPB certificaat?
Gewoon om een idee te hebben.
Bij ons was dit na de renovatie 197, zat wel in de groene zone maar heb geen idee of dat nu wat deftig is of niet.

Wij hebben ook zo’n vaillant ding dat zelfs in de keuken hangt achter een kast zonder last van te hebben. Maakt echt superweinig lawaai en verwarmt de radiatoren in no time. Verschiet daar echt van hoe dat evolueert, als ge hoort hoe de ketel in ons ouderlijk huis brult als die aanspringt.

11 jaren geleden

@Nick: inderdaad. Tegenwoordig kunt ge zelfs geen staande gasketels meer krijgen voor normaal particulier gebruik. Zijn allemaal wandmodellen.

@Herm: ivm die type chauffages icm condensatieketels: het voze is dat ge tegenstrijdige meningen hoort. Maar iig: als de waterinhoud van een convector groot genoeg is, is het rendement nog altijd beter dan niet-condenserende HR-ketels.

11 jaren geleden

Fluppe -> Wij hebben zowel oude radiatoren als nieuwere convectoren. Gisteren is er trouwens 1 van die 3m lange radiatoren lek geslagen bij terug opvullen met water. Gelukkig snel gemerkt en maar in ex-kapsalon (nu ons wassalon) en ineens laten verwijderen. Deze is nu al naar de oud ijzerhandelaar gegaan voor zijn prijs in oud ijzer.

Nick -> Tja wij hadden/hebben de zotte score van 542, dus jullie score is zeer goed. We hebben dus nog wat werk, maarja met een groot alleenstaand huis… Door zolder nog wat te isoleren en kruipkelder zouden we een extra grote stap voorwaarts moeten kunnen maken.

Sunman
11 jaren geleden

Hey Herm,

Ik heb vorige maand mij ook ingeschreven op die gezamenlijke aankoop van energie georganiseerd door de provincie Antwerpen nu is Lampiris daar ook als goedkoopste uitgekomen (het voorstel dat ik kreeg scheelt 100 euro per jaar).

Maar als ik op internet de reacties lees zijn die nu niet zo positief en voor 8 euro per maand meer heb ik nu niet echt veel zin om miserie op mijn dak te krijgen. Jij al enige ervaringen gehoord?

11 jaren geleden

Check even op bouwinfo.be/forum voor vele ervaringen met alle aanbieders. Bijvoorbeeld:

Van elke zijn er wel positieve en negatieve te vinden. Tot hier zeer tevreden van hun service en communicatie.

En bij problemen kan je hier terecht met vragen en klachten: http://twitter.com/#!/TomVandeCruys 😉

11 jaren geleden

Dries: enja 100euro per jaar is niet veel hé!
Bij ons is er een groter verschil (vorige eigenaars betaalden + 200€/maand aan gas+elek). In ons vorig appartementje had ik ook niet al die moeite gedaan voor die paar euro’s.

Nick
11 jaren geleden

@Herm: wij zitten op een duplex appartement dus dat scheelt qua epb waardes natuurlijk enorm met een alleenstaand huis.

Heb ook lampiris genomen voor elektriciteit & gas, tot nu toe tevreden over. Aansluiting liep vrij vlot buiten dat Eandis wat EAN nummers heeft geswitched in hun systeem dus mogen ze nog eens langskomen om gewoon na te kijken. Knoeiers van Eandis, hoe moeilijk kan het zijn.

We wonen hier nog maar 2 weken dus vraag me af wat de eerste factuur gaat geven.

11 jaren geleden

Ja een appartement zal wel goed meevallen. En dat verhaal van omgewisselde ean-nummers hadden we ook voor bij ons vorige dakappartement.

Jonas
11 jaren geleden

Ik heb hier ook Lampiris aangeschaft voor Elec + gas en ben er zeer tevreden van. Service is meer dan ok in tegenstelling tot de vorige (Luminus). Uit gemakzucht had ik het bestaande contract van de vorige eigenaars overgenomen maar na eens rond te kijken kwam Lampiris voor mij toch veel voordeliger uit, en heb ook die korting via power4you.
Het verschil voor mij was bijna 100 € de maand. kun je al eens veranderen eh 😉