Energieverbruik-project

update:
Ee loopt trouwens nog steeds een peteractie bij Lampiris.

Update
In het najaar van 2012 zijn de spouwmuren geïsoleerd met meer dan een tevreden effect bij de huidige winterkoude.

Met de aankoop van ons huis wisten we dat we als eerste prioriteit hadden om het energieverbuik/kost naar beneden te brengen. De woning is namelijk een grote alleenstaande woning van midden jaren ’50 met een niet zo goede score op het energieprestatiecertificaat.

De verschillende stappen in ons plan, die nu zijn voltooid:

  • Overschakelen naar Ecopower voor onze elektriciteit -> werkt met enkelvoudige meter (spaarde ons de kost van dubbele meter plaatsen uit), vaste all-in kost van 0,18 euro per kilowattuur, zeer eenvoudige facturatie per mail (ipv. de onleesbare hoop kleine lettertjes van Electrabel), coöperatiemodel met mooie nettowinst op hun aandelen,…
  • Overstappen naar Lampiris voor onze gas -> Via power4you schakelen we op 1/11 over op Lampiris voor onze gas. Momenteel kan je met de peterschapactie nog 20euro extra korting krijgen bij Lampiris. Het kiezen van de goedkoopste gas leverancier is echt een tip voor iedereen.
  • Vervangen van bestaande gasketel -> Onze grootste winst gaat zeker voortvloeien uit de vervanging van onze 28 jaar oude gasketel door een nieuwe Vaillant condensatieketel en ineens de vervanging van de open badkamerverwarming, door een gesloten model.Dankzij mijn ecocheques, Eandis-premie van 125€, de belastingsvermindering van 40% en veel beter rendement is het gewoon dom om een dergelijke vervanging niet uit te voeren.

Je kan trouwens eenvoudig online de terugverdientijd van een nieuwe verwarmingsketel berekenen.

De hoogtewerker die er gisteren aan te pas kwam om onze schouwen te voorzien van een kleinere flexibele schouwpijp.
Hoogtewerker
(Dit is een pure love-post. Ben je goed voor ons, dan belonen we je graag terug met een linkje of aanbeveling.)

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.