Fotoapp Frontback – Android versie live

In februari 2012 publiceerde ik hier een blogpost met een interview met Frederic Della Faille (@fredd). Een Belg, die nog maar pas de oversteek naar de US had gemaakt om zijn startup Checkthis daar verder te gaan uitbouwen. Voor mij is die blogpost trouwens super belangrijk, omdat dit de veranderende focus van dailybits.be heeft gestart richting meer tech/startup-blog.

In de afgelopen 2 jaar is er veel in mijn leven op zijn kop gezet (Hallo Seppe!), maar als je dan kijkt naar Frédéric zijn afgelopen 2 jaar, dan weet je dat het hard kan gaan in het startupwereldje.

Het idee voor de app Frontback waarmee je een fotocompositie maakt met de frontcamera en backcamera van je smartphone, kan je zien groeien vanuit de eerste frontback-foto van Fred op een Checkthis-pagina.
https://twitter.com/fredd/status/447871176099233792

Na de launch van de iOS app is zijn team de afgelopen maanden bezig geweest met een Android versie. Ikzelf had me opgegeven om mee de Android versie te testen. Hiervoor kreeg ik mee toegang tot een private google+ community waar we vanaf versie 0.1 tot versie 0.7 (die live is gegaan) input en bugreports konden geven. Waanzinnig veel geleerd uit de groepsdiscussies en bugreports met alle soorten Android smartphones.

frontback android

Sinds gisteren is Frontback nu ook volledig live in de Android playstore, dus ook Android gebruikers kunnen nu volledig losgehen met zowel front- als backcamera.
frontback

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead/GDPR expert en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

One comment

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.