In februari 2012 publiceerde ik hier een blogpost met een interview met Frederic Della Faille (@fredd). Een Belg, die nog maar pas de oversteek naar de US had gemaakt om zijn startup Checkthis daar verder te gaan uitbouwen. Voor mij is die blogpost trouwens super belangrijk, omdat dit de veranderende focus van dailybits.be heeft gestart richting meer tech/startup-blog.

In de afgelopen 2 jaar is er veel in mijn leven op zijn kop gezet (Hallo Seppe!), maar als je dan kijkt naar Frédéric zijn afgelopen 2 jaar, dan weet je dat het hard kan gaan in het startupwereldje.

  • 06/2012: Frédéric haalt bijna 1 miljoen $ op voor checkthis.
  • 03/2013: Frédéric zet een eerste #frontback post op checkthis en zo ontstaat het concept van een app, die dergelijke foto’s kan maken.
  • 09/2013: Frédéric verhuist van NYC naar San Francisco om vol voor de app Frontback te gaan.
  • 10/2013: de Frontback app haalt 3miljoen $ op in een nieuwe funding ronde en door o.a. foto’s van Aston Kutcher en Elio Di Rupo begint de iPhone versie hard te stijgen.
  • 03/2014: Businessinsider plaatst Frédéric op plaats 77 in de top100 van coolste mensen in Silicon Valley op deze moment.

Het idee voor de app Frontback waarmee je een fotocompositie maakt met de frontcamera en backcamera van je smartphone, kan je zien groeien vanuit de eerste frontback-foto van Fred op een Checkthis-pagina.
https://twitter.com/fredd/status/447871176099233792

Na de launch van de iOS app is zijn team de afgelopen maanden bezig geweest met een Android versie. Ikzelf had me opgegeven om mee de Android versie te testen. Hiervoor kreeg ik mee toegang tot een private google+ community waar we vanaf versie 0.1 tot versie 0.7 (die live is gegaan) input en bugreports konden geven. Waanzinnig veel geleerd uit de groepsdiscussies en bugreports met alle soorten Android smartphones.

frontback android

Sinds gisteren is Frontback nu ook volledig live in de Android playstore, dus ook Android gebruikers kunnen nu volledig losgehen met zowel front- als backcamera.
frontback

Share.

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments