Hacking olympiade 2017 Thomas More

Wie me wat volgt, weet dat ik dit jaar ook 1 vak als docent heb gegeven in het afstudeertraject IMS binnen Thomas More.

Binnen IMS is er een bijkomende specialisatie rond “Cyber Security Expert”. Een keuzetraject rond hacking, privacy zaken, data veiligheid,… (waar ik zo verschillende vakken zou willen gaan volgen).

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar eind jaren ’90 studeerde ik Wiskunde-Wetenschappen en deed ik dan ook semi-verplicht mee aan de voorrondes van de Wiskunde Olympida en Aardrijkskunde Olympiade (scholencompetities rond deze vakken). De tijden zijn aan het veranderen, dus tijd voor een nieuw type olympiades.

Hallo Hacking Olympiade

Het unieke is dat Thomas More voor 6de jaars leerlingen in het secundair nu ook een “hacking” olympiade gaat organiseren, die zal plaatsvinden op zaterdag 22 april.

In teams van maximaal 4 deelnemers worden er rondes gespeeld rond cryptografie, reverse engineering, systeem- en netwerkbeveiliging, web of mobiele applicatie beveiliging, draadloze en forensische analyse. De opdrachten zijn zo opgesteld, dat ze voor iedereen met gezonde interesse in IT een leuke uitdaging vormen, zonder een te hoge drempel.

Meer informatie via dit FB event.

Enja je kan ook iets winnen en het is GRATIS. 😉

[*Dit is een gratis evenement: een leuke drone voor elke deelnemer en unieke prijs voor de dagwinnaars alsook catering is inbegrepen. Opgelet: het aantal inschrijvingen is beperkt tot 60 deelnemers, je kan mee spelen per team van 4 personen; wees er dus snel bij!]

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead/GDPR expert en daarnaast ook gewoon papa thuis.


Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *