Hestia nu Flagship partner van Dropbox for business

De laatste werkdagen bij de Cronos groep (na meer dan 9 jaar) zijn aangebroken deze week.

In de periode 2005-2008 heb ik 3 jaar bij Uptime gewerkt en de afgelopen jaren heb ik steeds van dichtbij de evolutie van Hestia gevolgd. Hestia is namelijk het supportteam van Uptime dat ondertussen doorgegroeid is tot volwaardig support services-bedrijf. De afgelopen jaren was ik zelf verantwoordelijk voor remote support aan een 15tal klanten (waarbij ik de Omnitracker servicedesktool van Hestia gebruikte voor enkele van mijn klanten). Ik heb hierdoor nu nog meer respect voor iedereen in de remote support wereld, daar dit geen te onderschatten functie is van stressniveau.

De afgelopen weken heb ik hierdoor intern nog kunnen volgen hoe Hestia nu de eerste Flagship partner van Dropbox for Business is geworden voor ons land.

Dropbox – public cloud

Dropbox is al vele jaren mijn cloudoplossing (blijkbaar sinds januari 2011), waarop mijn bestanden, bijberoep facturen, gesynchronizeerde smartphone foto’s, wordpress backups,… worden verzameld. Zeker door het feit dat ik verschillende laptops gebruikte was dit onontbeerlijk. Daarnaast is er dan nog mijn lokale copy van Dropbox op mijn Synology NAS, waarop ik ook nog eens alle bestanden heb staan.

Doorheen de jaren heb ik mijn gratis accountje van 2GB laten groeien tot een gratis account van bijna 74GB (met dank aan wat speciale campagnes, zoals het testen van die Samsung S4 zoom en ook de adwords-trick in 2011).
Account_-_Dropbox

Natuurlijk heb ik na het Snowden-verhaal ook de nodige twijfels gehad over het verder gebruik van Dropbox en het opnemen van Condoleezza Rice in de board of directors was volgens mij een waanzinnige vergissing (zie vele websites zoals deze). Ik heb dus ook naar de andere optie’s gekeken van het opzetten van een private cloud met mijn Synology NAS tot alles overzetten naar de encrypted MEGA cloud van Kim Dotcom.

Maar ook bij mijn collega’s merk ik dat hun persoonlijke Dropbox accounts nu zelfs in business context wordt gebruikt voor projecten met klanten, waarbij een centrale opslag nodig is. Niet echt ideaal natuurlijk…

Hestia Flagship Partner Dropbox

Hestia is nu door dropbox gevraagd als Flagship partner, zodat ze nu ook Dropbox for Business ondersteunen voor hun klanten en Belgische gebruikers, die een lokaal aanspreekpunt willen.

Zo krijg je volgende extra zaken tov. een persoonlijk Dropbox account:

  • Integratie met Active Directory voor rechtenbeheer.
  • Beheer via een adminscherm.
  • Volledig versiebeheer en backup van alle folders en bestanden.
  • extra functionaliteiten voor meer security: remote wipe, single sign on, 256-bit AES encyptie

Het prijskaartje hiervan is waanzinnig scherp met 12Euro/gebruiker/maand. Dit partnership is een extra leuke stap voor Hestia en brengt daarnaast lokale support voor dit product naar ons land.

Hieronder een overzicht van de admin console van Dropbox for Business

Nadelen dropbox for Business?

Als nadeel zag ik op Twitter reeds voorbijkomen, dat een business account van Dropbox niet bruikbaar is voor Mailboxapp (dus ook als je je persoonlijke account koppelt aan een business account).
Twitter___Search_-_dropbox

Dropbox is natuurlijk gebonden aan DMCA en copyright files worden dus opgespoord en verwijderd.
dropboxdmca

Een andere belangrijk nadeel voor Belgische bedrijven is het feit van The Patriot Act. Deze verregaande wet is gestemd op oktober 2011 (misschien zegt die periode je wel iets in de US geschiedenis?) en geeft grote rechten aan de Amerikaanse overheid. Op 26 mei 2015 loopt deze wet trouwens af, maar Obama zal waarschijnlijk wel weer gewoon een verlenging van 4 jaar tekenen…

Dropbox is registered in the US, and is subject to the PATRIOT Act – the US authorities are able to demand details of you and your account simply because they want them.

Dropbox geeft wel de nodige informatie hierover in zijn transparancy report, waarbij Het Dropbox transparancy report 2013 online te vinden is met het aantal acccounts waarbij ze de data hebben moeten vrijgegeven.

Over het verhaal van NSA backdoors probeert Dropbox ook duidelijk te zijn op hun website, maar natuurlijk waar zit de echte waarheid?

Provide trusted services: Governments should never install backdoors into online services or compromise infrastructure to obtain user data. We’ll continue to work to protect our systems and to change laws to make it clear that this type of activity is illegal. Learn more.

There have been reports that governments have been tapping into data center traffic of other services. We don’t believe this is right. Governments should instead request user data by contacting online services directly and presenting legal process. This allows services to scrutinize the data requests and resist where appropriate.

Legioen company video van Hestia

Als uitsmijter een mooie video voorstelling van Hestia door de dames van Legioen. Dit company video productiehuis heb ik het afgelopen jaar ook zien starten en daarom ook even een steuntje in de rug voor hen.

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.