Hoe andere thuiswerkers werken in hun homeoffice

Soms zie je wel eens leuke contentmarketing zaken passeren, die meer waard zijn, dan een vluchtige retweet.

Ik ben zelf een grote homeoffice-addict en kan er echt van genieten om me in mijn bureau terug te trekken om zowel voor mijn hoofdberoep als bijberoep eens deftig door te knallen. Op mijn Pinterest wishlist-bord kan je dan ook wel wat homeoffice wants vinden.

Op de Nederlandse website marketingfacts.nl loopt er momenteel een leuke serie over “kantoor aan huis” ondernemers. Deze serie (in totaal komen er 5 filmpjes) is in samenwerking met Nuon gemaakt en dit vind ik nu een zeer geslaagde samenwerking tussen een merk en een blogplatform.

Dimitry Vleugel van androidworld.nl/.be

Shirley Born fotografe

De website van de maker van de videoportretten punkmedia.nl is trouwens ook een super aanrader voor in je feedly-lijst.

Eigen homeoffice

Door de komst van Seppe hebben we van de elektriciteitswerken ineens gebruik gemaakt om mijn nieuwe homeoffice in huis wat te upgraden. De nieuwe technische ruimte naast de homeoffice heeft nu een eigen zekeringenkast (met 3 fase voeding) en daardoor zijn er ook ineens genoeg stopcontacten geplaatst (met led-verklikkerlampje over er spanning op staat).

Momenteel werk ik nog volledig wifi-based in mijn homeoffice, maar tijdens de elektriciteitswerken is er alvast een technische koker tot in de kelder gemaakt, zodat we binnenkort misschien een ethernetkabel kunnen trekken vanaf de telenet aansluiting.

Een kleine gezellig homeoffice is het resultaat met plaats genoeg voor laptop, chromebook, tablet en extra scherm (wat dringend een upgrade moet krijgen).
homeoffice1
Mijn ex-nachtkastje dat nu ruimte geeft aan enkele terrabyte aan backup en nas-gegevens.
nas kast

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

6 comments

 • De paar keren die ik van thuis uit werkte, zette ik mij met de laptop aan de tafel in de living. Veel meer licht dan in mijn bureau πŸ™‚

  • En dat met vrouw en kind in de buurt?

   Beneden lopen onze katten rond en tot december is vrouw & kind steeds thuis, dus wat afzondering is dan wel nodig. πŸ˜‰

 • Mijn home office stelt helaas niet veel voor.

  http://instagram.com/p/Y5WR90rKda/

  Bureau aan het raam met een extra scherm erbij. Op de vensterbank wat plantjes en foto’s. En links die grote boekenkasten. Voor de rest een gewone eetkamerstoel. Eigenlijk werk ik veel meer vanuit de pΓΆang of buiten op het terras.

 • Home… of… fice…?
  Ik heb zelfs geen bureau gehad tot nu toe. Sinds een paar weken heb ik nu met iemand anders een coworking space gestart om eindelijk een bureau te hebben πŸ™‚

 • Mijn thuiskantoor is gewoon naast de keuken. Heel handig als je koffie wil halen. Het is zelfs niet eens zo groot, maar dat hoeft ook niet. Zo lang het maar gezellig ingericht is, mijn internet werkt en ik voldoende licht binnen krijg πŸ™‚
  Thuiswerk is echt aan te raden. Ik heb wel even moeten wennen om mijn eigen ritme hierin te vinden. Het is niet altijd evident om te stoppen met werken.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.