Hoe IJsland er bovenop aan het komen is

Niet van mijn gewoonte om hier te gaan linken naar krantenartikels, maar onderstaande krantenartikel van De Standaard kan ik alleen maar bevestigen als ik terugkijk naar onze IJsland trip afgelopen september.

Hoe een hard werkende bevolking de durf had om met zijn allen enkele heilige huisjes neer te halen en deze korte termijnpijn om te zetten in een terug rooskleurige toekomst. Dat dit de Belgische politici mag inspireren om te snijden in enkele heilige huisjes en ons allen om deze korte termijnpijn te aanvaarden!

Terwijl de eurozone ervan langs krijgt van de kredietagentschappen, worden de IJslanders beloond om hun anticrisismaatregelen. Kunnen de Grieken iets van hen leren?

Een kort artikeltje op pagina vier. Meer aandacht had de IJslandse krant Fréttabladid zaterdag niet voor het nieuws dat kredietagentschap Fitch de kredietwaardigheid van IJsland had opgewaardeerd. Ja, u leest het goed: ópgewaardeerd. De IJslandse schuld valt niet langer onder de categorie ‘rommel’. De IJslanders zijn goed op weg de financiële crisis achter zich te laten, stelde Fitch vast. Het nieuws was des te verbazingwekkender omdat continentaal Europa in de ban is van áfwaarderingen. Vorige week nog verlaagde Moody’s de kredietwaardigheid van Italië, Portugal en Spanje. En Griekenland vecht tegen het bankroet…..

Volledig artikel: Wonderbaarlijke genezing te Reykjavik


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *