Huizenjacht PART I – net niet

Ook al lees je overal berichten van een vertragende IMMO-markt, dat het snel kan gaan, hebben we gisteren mogen ondervinden. Een jaren 50 burgerhuis/villa’tje stond sinds dit weekend te koop op 1 immo-website (zonder te koop-bord aan het huis zelf of andere aankondigingen). Wat dit huis zo uniek maakte was de mogelijkheden en de LIGGING (1000m² tuin gericht naar ZW en perfecte locatie op 300m van de dorpskern in rustige wijk).

Woensdagavond waren de eerste 3 bezichtigingen voor 3 koppels en wij waren de laatste in dat rijtje. Om 18u. waren we buiten en toen we om 18.20 belden voor een 2de bezoek en bod, was het huis net verkocht aan koppel nr. 2, die net voor ons buiten waren gestapt.

We wisten dat we snel moesten zijn, maar zijn dus in snelheid gepakt… Redelijk logisch als je ziet dat de vraagprijs van 310.000€ (voor 172m² woonopp. en 1000m² tuin) in het niets valt met de grondprijs van het laatste stukje bouwgrond in die wijk (400€/m²!?!).

Best wel balen, maar we hebben gelukkig tijd en het koppel dat het eerste was, was enkele maanden geleden ook net te laat bij een nabijgelegen huis in dezelfde wijk. Het wordt dus goed opletten, want er gaan daar nog wat huizen te koop komen en we weten nu, hoe het daar aan toe gaat. Weer een Jem Hall quote die ik hier kan gebruiken: “<i>When you snooze, you loose</i>”. 😉


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

2 comments

  • soms moet je inderdaad snel zijn, hebben ook zo paar mogelijkheden gemist
    ze doen het er ook wel om met iedereen direct na elkaar te laten komen, want zo leggen ze wat meer druk op je om snel te beslissen, maar ja het is geen brood hé; waar wij nu wonen waren we de eerste om te kijken, direct bod gedaan en hebbes

  • Dat is jammer, wij zijn in de tijd toen we ons appartement kochten ook heel snel moeten zijn (iets kleinre opp en net iets kleinere tuin voor iets meer dan een derde van wat jij wou bieden)

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *