kitesurfaccident nr. 754623996

Vorige week een belgische en Nederlandse kiter omgekomen en hier een voorbeeld van weer een domme kiteactie. Ditmaal in de tropische storm Fay in Florida. Weer een bewijs dat kitesurfen een té gevaarlijke sport is bij vlagerige wind. Gelukkig ken ik ook verantwoordelijke kiters, maar dit is toch wel echt natuurlijke selectie onder kitesurfers?

via

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead/GDPR expert en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

3 comments

  • Btw, je kan het met de moderne kites (leest met veel depower) tot een 35 knopen maar bij meer is het beste er wel af en kan je beter naar huis gaan.

    Dus een dikke 7bft met stoten van 8 gaat, maar dan stopt het wel.

    Je kan wel al leuk beginnen varen bij 4bft waar het voor windsurfers pas echt leuk wordt rond 6bft heb ik me laten vertellen.

  • bwaa, hangt ervan af, wat je wilt.

    Vanaf 10 knopen, kan je met formula materiaal lekker cruisen, vanaf 14 knopen planeer ik met mijn slalommateriaal en vanaf 15 knopen gaan de freestylers los. Voor de wavers op zee is inderdaad wel een 20 knopen wind nodig, maar ik amuseer me het beste bij 15-25 knopen wind.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *