Le Defi 2013 in Gruissan

De afgelopen 6-7 jaar was het jaarlijks een vaste afspraak in de week van paasmaandag op het strand van Gruissan voor het BK speedsurfen. Vorig jaar was het de laatste editie van dit event en het was toch wel een gemis dit jaar rond pasen.

Het gevoel om bij een harde tramontana langs het strand van het Zuid-Franse Gruissan te knallen is echt een super gevoel. Elk jaar organiseert men tijdens het hemelvaartsweekend “Le Defi Wind” een long-distance race met verschillende manches van telkens 40km voor de kust van Gruissan in de offshore wind (zie ook deze foto van de editie 2010 aan de keerboei).

De 2013 editie is een super editie aan het worden met reeds 4 manche en waarschijnlijk vandaag nog enkele bijkomende manches. De eerste video laat mooi zien wat voor een zicht het moet zijn om met 800 windsurfers het parcours over te vliegen.

Onze Belgische Freestyle wereldtopper Steven vbh. is voor de gelegenheid ook uitgerust met wat slalom windsurfsetjes en staat met een plaats in de top 20 tussen mooi slalom-gezelschap.

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead/GDPR expert en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *