leasing-statistiekjes

Bedrijfswagen is voor 10% van de ondernemingen een vorm van loon

11% van de wagens die dagelijks de file naar Brussel trotseren zijn bedrijfswagens. Een firmawagen rijdt jaarlijks dubbel zoveel als een gewone wagen of 35.700 km tegen 16.700 km. 6% van de Vlaamse gezinnen beschikt over ??n of meerdere bedrijfswagens. 10% van de ondernemingen hanteert bedrijfswagens als een vorm van loon.

De populairste bedrijfswagens zijn Audi, BMW, Volkswagen, Opel en Peugeot, de minst populaire zijn de Japanse en Italiaanse merken. Ruim 45% van de nieuw ingeschreven wagens in Belgi? zijn bedrijfswagens: 21,5% via een leasing en 19% via een andere financieringsmethode. Gedurende drie jaar een auto leasen op 120.000 km kost ? 500 per maand, exclusief BTW, voor een VW Golf. Een Audi A4 en een BMW 3 kosten ? 600, voor een Mercedes E telt men maandelijks ? 1.100 neer. In de maandelijkse afbetaling zitten tevens de onderhoudskosten en de verzekering.

Op deze site kan je ook snel als leasingrijder berekenen hoeveel die leasingwagen je nu ook kost door de VAA te berekenen.

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead/GDPR expert en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

3 comments

  • kweet het toch niet maar als ik ‘s morgens naar Brussel over de E19 zoef dan heb ik toch de indruk dat dik 50% van de wagens bedrijfswagens zijn. (Heel mooi te zien aan het stickertje van de leasing maatschappij naast de nummerplaat). Dus 11% lijkt mij heel heel heel weinig. (Of alle mensen met bedrijfswagens rijden op de E19 🙂

    Heb gezien dan mijne toekomstige auto ook een mooie plaats heeft behaald in de top10

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *