Leuke bedrijfskantoren

Als consultant kom ik meer dan geregeld bij nieuwe klanten op kantoor en kan ik steeds even binnenkijken hoe zij hun kantoren hebben ingericht. Daarbij kan het gaan van de volledig voorbijgestreefde en afgeleefde fabrieksklanten tot hyper moderne hightech klanten.

Geregeld vraag ik me af hoe productief en gemotiveerd iemand kan zijn als hij dagelijks in een “70’s like filmdecor” met kartonnen bureauhokjes moet gaan werken (enja nog vele van mijn industriële klanten hebben nog dergelijke legkip achtige werkruimtes).

Gelukkig zijn er nog andere meer creatieve werkplekken en ik ben dan ook al enkele maanden een geregelde rss-lezer van de blogposts van officesnapshots.com. Een website die zich volledig richt op het tonen van de hippe en coole werkplekken van zowel multinationals als kleine startups.

Ook in ons landje wordt er meer en meer aandacht gegeven aan het creëren van aangename werkomgevingen waar je als werknemer inspiratie en motivatie uit je werkomgeving kan halen.

De internetsector communicatie website Bloovi heeft daarvoor een eerste coole kantoren wedstrijd gelanceerd, waarop nu gestemd kan worden op de kantoren van 33 Belgische bedrijven.

Mijn persoonlijke toppers:

Netlash-bSeen voor de omgeving en het uitzicht over het water.

2dehands.be voor het concept waar hun hele inrichting bijeengezocht is op hun eigen website.

Inventis voor het ruimtegevoel.

Marlon voor zijn ruimtegevoel en gezelligheid met de vele niveaus (ik vraag me enkel af hoe de temperatuur en tocht aanvoelt).

Zenith Optimedia voor als je kijkt naar het voor en na van hun verbouwingen.


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

3 comments

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *