Oorkwallen in de grevelingen

Afgelopen dagen heb ik uitgebreid kennis kunnen maken met familie kwal. De grevelingen bij grevelingendam is momenteel echt vergeven van de kwallen. Op zondag (tijdens mijn oversteek samen met Karlien) was het water zeer helder en we passeerden enkele zwermen van duizenden kwallen.

Het blijkt over de oorkwal te gaan. Een ongevaarlijke soort voor de mens (ik heb het zondag ook even getest door er eens eentje vast te nemen). Ze zijn eenvoudig herkenbaar aan het klavertje-4.

Daarnaast zijn er de afgelopen weken ook enkele zeehonden gespot in de grevelingen aan Herkingen en de kabbelaarsbank.


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

2 comments

  • Op zee niets te merken van kwallen.

    Zeehonden daarentegen kom je wel regelmatig tegen op de Slufter (maasvlakte) Je ziet ze in de verte ook liggen op de zandbanken en soms zie je tijdens het varen ineens een hoofdje bovenkomen die kijkt wat er aan het gebeuren is. Altijd leuk.

  • Ik heb dit weekend anders wel goed kennisgemaakt met de ‘oorkwal’ op zee: aan surfers paradise zit het er vol van… Ik wil gerust ruilen voor zeehonden!

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *