Ook Antwerpen gaat voor de bijl van de Gin&Tonic hype

gintonicshop antwerpen

Je kan het niet meer uit de weg. Jaren was gin-tonic een vergeten, oncoole cocktail voor oude mannen, tot de afgelopen maanden de hype er terug volledig in kwam.

Gin-tonic diëten, Gin-tonic tastings, de film The Great Gatsby (de auteur, F. Scott Fitzgerald, was grote fan van gin-tonics),… hebben allen mee de hype terug gebracht. Waar we enkele jaren geleden aan de bruine rum zaten is het nu al gin-tonic wat de klok slaagt.

Toevallig heeft de zus van onze elektricien 2 weken geleden haar grote opening gedaan van de eerste exclusieve gin-tonic winkel in Antwerpen. Gelegen aan de Lamorinièrestraat 161 De Burburestraat 17 heeft gintonicshop.be nu ook een fysieke winkel, waar je langs kan voor aankopen (60 soorten exclusieve gins en 15 soorten tonics), advies, tastings,…
gintonicshop antwerpen

Mediterranean Gin & Tonic cocktail recept

Daar ik reeds een startpakket heb gekregen met een Spaanse Mare Gin en een kratje Fevertree Tonic dus heb ik alles in huis voor onderstaande Mediterranean Gin & Tonic.


Benodigde ingrediënten: Ginmare – Fevertree Mediterranean – Citroengras – Ijsblokjes

  • Neem een longdrinkglas en vul dit met ijsblokjes.
  • Vervolgens voegt u de Spaanse Ginmare gin toe met behulp van een ginmaatje.
  • Wanneer u dit heeft gedaan, snijdt u het citroengras in vier elen in de lengte.
  • Vervolgens giet u het Mediterranean tonicwater volledig toe en gebruik je het citroengras op het allerlaatste moment als garnering.

Update

Wil je echt ALLES leren over Gins, Tonics en de bijhorende botanicals? Check dan zeker even de nieuwe Gin tonic blog The Perfect Serve uit.

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

Abonneer
Abonneren op

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tim
7 jaren geleden

Adres is Lamorinièrestraat 161. Ben er net geweest en was een beetje teleurgesteld. Het is eigenlijk gewoon het warehouse van hun internetwinkel, met een groot nadeel: elektronische betalingen zijn nog niet mogelijk. Dit zou over drie weken opgelost moeten zijn. Toch wel een must, want de prijs kan snel oplopen met een fles gin en een aantal flesjes tinic..

Reply to  Tim
7 jaren geleden

Beste Tim,

we hebben het winkeltje voor de klanten geopend omdat veel mensen toch graag wat persoonlijk advies krijgen bij het kopen van een lekker gin. Dit als een extra service van onze webshop.

Het duurt blijkbaar even om alles in orde te maken voor de betaalterminal. Maar we werken eraan, want het is nogal vervelend zo ook voor ons. Maar we houden jullie op de hoogte wanneer de betaalterminals in orde zijn!

Groetjes,
Jennifer – Gintonicshop.be

Christina
Reply to  Jennifer
7 jaren geleden

Persoonlijk advies????? Excuse me maar daar heb ik vandaag totaal niets van gemerkt in dat winkeltje hoor… Dat de shop op zich niet veel meer is dan een barak dat zou nog zijn charmes kunnen hebben als de bediening een gepassionneerde kenner zou zijn geweest. Helaas wist de dame in kwestie er bijna net zoveel van dan ik… Zonde

Jan
Reply to  Christina
7 jaren geleden

Ik ben er intussen twee keer geweest. De eerste keer om een pakketje af te halen, de tweede keer om ter plekke een paar gins te kiezen. Bij mijn tweede bezoek heeft de eigenares(?) me prima geholpen met advies over de gins, pairing tonics en mogelijke garnituren. Misschien nog eens terug gaan een naar Jennifer vragen?

besunman
7 jaren geleden

Ik kan het alleen maar toejuichen, gin tonic is al jaren mijn favoriete drankje op mijn donderdagavond vlucht naar huis.

Dus met intresse naar de website gekeken maar als ze 26.99 vragen voor een fles bombay en bij delhaize kost die 17.75 dan is 9 eur wel heel veel voor persoonlijk advies.

Reply to  besunman
7 jaren geleden

Hallo Besunman,

dank je voor je feedback. Er zijn 2 formaten (0,7cl en 1 L) van de Bombay Sapphire gin (dit is niet de gewone Bombay), waardoor er natuurlijk een prijsverschil is. Je kan de 2 formaten ook op onze site bestellen.

Helaas zijn we niet zo groot als Delhaize en kunnen we niet aan de prijsacties van hen tippen (zij hebben waarschijnlijk volumekortingen). Maar alle steun voor de kleine zelfstandige is altijd welkom 🙂

Groetjes,
Jennifer – Gintonicshop.be

Reply to  Jennifer
7 jaren geleden

Correctie 0,7L en 1L flessen beschikbaar op de site.

Nick
7 jaren geleden

Die Gin mare icm met Mediterranean Fever Tree is me wel iets te kruidig. Heb die al eens ergens geproefd. Icm met gewone fevertree is dat lekkerder volgens mij.

Een aanrader is ook Flemish Gin van een kleine stokerij in Aalst maar dat kan je bijna nergens vinden.

Gin-Tonic is altijd in geweest, allé bij mij toch 🙂