Ook Antwerpen gaat voor de bijl van de Gin&Tonic hype

gintonicshop antwerpen

Je kan het niet meer uit de weg. Jaren was gin-tonic een vergeten, oncoole cocktail voor oude mannen, tot de afgelopen maanden de hype er terug volledig in kwam.

Gin-tonic diëten, Gin-tonic tastings, de film The Great Gatsby (de auteur, F. Scott Fitzgerald, was grote fan van gin-tonics),… hebben allen mee de hype terug gebracht. Waar we enkele jaren geleden aan de bruine rum zaten is het nu al gin-tonic wat de klok slaagt.

Toevallig heeft de zus van onze elektricien 2 weken geleden haar grote opening gedaan van de eerste exclusieve gin-tonic winkel in Antwerpen. Gelegen aan de Lamorinièrestraat 161 De Burburestraat 17 heeft gintonicshop.be nu ook een fysieke winkel, waar je langs kan voor aankopen (60 soorten exclusieve gins en 15 soorten tonics), advies, tastings,…
gintonicshop antwerpen

Mediterranean Gin & Tonic cocktail recept

Daar ik reeds een startpakket heb gekregen met een Spaanse Mare Gin en een kratje Fevertree Tonic dus heb ik alles in huis voor onderstaande Mediterranean Gin & Tonic.

De zoon en zijn Mama in bed gestopt. Tijd voor een gin mare – fever-tree tonic en punten geven op de #eurovision zangeressen. 😉 #tsjing

A photo posted by Herman Maes (@dailybits) on


Benodigde ingrediënten: Ginmare – Fevertree Mediterranean – Citroengras – Ijsblokjes

  • Neem een longdrinkglas en vul dit met ijsblokjes.
  • Vervolgens voegt u de Spaanse Ginmare gin toe met behulp van een ginmaatje.
  • Wanneer u dit heeft gedaan, snijdt u het citroengras in vier elen in de lengte.
  • Vervolgens giet u het Mediterranean tonicwater volledig toe en gebruik je het citroengras op het allerlaatste moment als garnering.

Update

Wil je echt ALLES leren over Gins, Tonics en de bijhorende botanicals? Check dan zeker even de nieuwe Gin tonic blog The Perfect Serve uit.

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

Abonneer
Abonneren op

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments