Orkaan Sandy

Update
Doorklikken naar deze fotoreeks van NBC geeft een mooie weergave van het natuurgeweld dat de oostkust te verwerken heeft gekregen.

De Belgische oprichter van Storify plaatste vannacht deze tweet en daar zit véél waarheid in:

Deze dagen is het weer grote panictime in de Amerikaanse media omtrent de orkaan Sandy, die vanavond aan land gaat gaan en waarover enkel nog in krachttermen gesproken wordt: Frankenstorm, 100-billion-storm,….

Google heeft zijn crisispages reeds aangemaakt met o.a. een mooie Sandy crisismap met de huidige positie, voorspellingen en voorspelde traject van Sandy.

Nog een aanrader is de website van de Nederlandse online weerspecialist Raymond Klaassen met een mooie meteo Sandy live-blog. Hij waarschuwt voor mega-golven op de great lakes richting Chicago (Dries&Loes lezen jullie even mee? 😉 ).

De voorspelling is dat Sandy vanavond een opkuis gaat doen van gokstad Atlantic City. Tijdens onze US-roadtrip verbleven we in 1 van de mega casinohotels aan de Boardwalk (Caesars Palace). Ik ben benieuwd hoe al die protserige hotels deze orkaan gaan doorstaan. De hele stad is ondertussen reeds stilgelegd en geëvacueerd.
atlantic city sandy

Tijdens onze US-roadtrip waren we trouwens grote fans van The Weatherchannel en ik vermoed dat zij nu ook overuren aan het knallen zijn met hun tv en online-coverage.

Een andere topper voor in-diepte meteo-coverage is het forum van onweer-online.

Redbull stormchase

Ook de Redbull stormchase heeft zijn plannen moeten herzien door Sandy. Afgelopen week waren bij hen alle alarmbellen al afgegaan (met dank aan de Nederlandse windsurfer Hans Kleingeld, die hun meteo-man is).

Ze zagen de unieke stomchasemogelijkheden reeds aankomen op 1 van de uitgekozen internationale windsurfspot: Boston aan de eastcoast.

Afgelopen vrijdag heeft Red Bull dan last minute de hele expeditie afgeblazen, daar ze de ernst van de situatie inzagen. Ze willen namelijk liever niet geassocieerd worden met een dodelijke orkaan, die voor veel schade gaat zorgen.

Weer een mooi staaltje van hoe zelfs een waaghals-bedrijf als Red Bull, toch ook steeds alles goed bekijkt en durft cancellen.


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

4 comments

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *