pas op voor tomtom-bezitters die naar zwitserland rijden…

Zwitserland jaagt op TomTom
Sinds begin dit jaar is naast de radardetector ook autonavigatieapparatuur met ‘saboterende flitssoftware’ strafbaar in Zwitserland. De maatregel geldt ook voor buitenlandse automobilisten. Het verbod geldt alleen op alleen het gebruik van ingebouwde ‘saboterende flitssoftware’, die waarschuwt voor flitspalen en snelheidscontroles. Dat meldt de Telegraaf. De boete bedraagt maximaal 1863 euro en het apparaat wordt bij controle in beslag genomen. ‘Flitsinformatie en snelheidscontroles, te actualiseren met een druk op de knop, maakt het voor snelheidsduivels mogelijk tot op de meter nauwkeurig politie- en verkeerscontroles te ontwijken. Ze kunnen daardoor ongestoord hun gang gaan. Dat is gevaarlijk’, aldus woordvoerder Frederic Revaz van het Zwitserse ministerie van Verkeer. Revaz adviseert om de gps uitsluitend te gebruiken voor routeaanwijzingen.

Alle nieuwe TomTom’s en alle oudere apparaten voorzien van een software-update zijn echter standaard met het waarschuwingssysteem uitgerust. Vergelijkbare programma’s zijn via internet gratis te downloaden. De Zwitserse politie en de douane jagen op automobilisten met waarschuwende gps-systemen. Het is agenten toegestaan de apparatuur te doorzoeken op ‘illegale’ software.

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

Abonneer
Abonneren op

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments