Replay Last Goal maakt Twitter perfect 2de scherm tijdens WK

Het WK in Brazilië is volgens mij weer een ware boost voor Twitter in ons landje (wat nog altijd een zeer kleine incrowd is). Ideaal om matchen wat te volgen, commentaar te leveren en in realtime al die WK-inhakers te zien rondgaan van merken.

1 van de must-follow accounts voor voetballiefhebbers is toch wel twitteraccount @ReplayLastGoal. In de eerste dagen was het nog een afgeschermd account, maar al snel ging het slotje eraf en kan iedereen, binnen de seconden, de laatste WK-goal in zijn tijdlijn terugvinden. Ideaal tijdens deze fase, waarbij de groepsmatchen op hetzeflde uur plaatsvinden.

Dit hack-projectje is een snelle creatie van startup-Belg Xavier Damman in San Francisco, gekend van zijn startup Storify (die in 2013 overgekocht is). Xavier was in maart nog mijn voorprogramma was tijdens een blogger workshop in de KBC boerentoren. 😉

Geheel in de startup-mind, heeft Xavier de code achter de account vrij beschikbaar gemaakt via Github. Je kan deze dus zelf installeren en ermee aan de slag gaan.
github replay last goal

How does it work?
It connects to a video live stream (that you need to provide) and keeps a buffer of about one minute worth of video. When a given twitter account tweets (by default @GoalFlash), it uses the buffer to generate a video of the goal and then tweets it. Videos are saved in the videos/ directory.

Ook voor andere sporten lijkt me dit wel handig. Ik geef maar wat voorbeelden: laatste crash in Tour de France/F1, homerun in baseball,…


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

5 comments

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *