Sinds het voorjaar van 2014 ben ik overgestapt naar de wondere wereld van de Macbooks en ik zou de stap richting Windows wereld niet meer kunnen maken.

Ondertussen is er trouwens nog een nieuwe Chromebook in huis bijgekomen als extra internetmachine in de woonkamer, maar daarover later meer.

Door mijn Hubspotprojecten ben ik de afgelopen maanden ook terug meer en meer bezig met CSS en het aanpassen van kleine frontendzaken. Wat ik nu soms wel meemaak is css-aanpassingen, die perfect werken in Chrome, Firefox, Safari, maar niet in de oudere Internet Explorer browsers. Arrghhhh!

Met dank aan het opkuisen van mijn favorite/liked tweets afgelopen weekend (van +1000 naar een 500 tal gegaan) heb ik ook deze tweet van 30 oktober terug ontdekt.

Enter Safari Responsive Design Mode

De toetsencombinatie CMD + ALT + R geeft je in Safari in de nieuwe El Capitan nu de beschikking over een ware responsive site testtool met ingebouwd verschillende browsersversies (tot zelfs IE 7.0). Daarnaast zijn er nog een hoop nieuwe developeropties, die ik eens moet bekijken.

Ideaal om mijn Hubspot projectjes beter zelf te kunnen testen in verschillende browsers en formaten. Geen nood meer aan online testtools of aparte plugins, maar gewoon direct in Safari te testen. Naast het bekijken van YeloTV (met die crappy Silverlight technologie), dus een 2de reden om Safari soms te gebruiken. 😉

safari responsive

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nick
7 jaren geleden

Bwa. Na 3 jaar macbook heb ik professioneel terug een windows laptop gekocht.
Gewoon veel meer waar voor je geld en ik vind dat de meerwaarde van een Macbook de extra prijs niet rechtvaardigd.

Natuurlijk in jou sector is dat waarschijnlijk gebruikelijk en hip en trendy 😉