Sailing Across gaat voor nieuwe start met “The Netwerk”

De afgelopen jaren zijn er hier geregeld blogposts voorbijgekomen van goede vriend Bert Bossyns en zijn Mini-Transat racejachtje Felicity2. Na enkele jaren trainen en voorbereiding is hij afgelopen september gestart in de mythische Mini-Transat race die hem van Frankrijk naar Brazilië diende te brengen.

Fysieke uitputting en technische problemen hebben het project toen op de Kaapverdische eilanden doen stranden, wat natuurlijk mentaal ook een zeer zware dobber is geweest voor Bert. Gelukkig hoorde we reeds enkele dagen nadien dat deel 2 van zijn Mini-Transat droom eraankwam.

Samen met hoofdsponsor Netwerk heeft Bert nu een nieuw project op de rails gezet richting de Mini-Transat 2013. Tijdens de vorige voorbereidingsperiode was het duidelijk geworden dat fulltime werk en trainen niet te combineren waren. Bert reed zo jaren aan een stuk elke vrijdagavond 900km naar zijn racejachtje in Bretagne om daar met een trainingsgroep te trainen, om dan zondagnacht terug te knallen om op tijd op bureau te zijn maandagochtend.

Nu heeft hij de unieke kans gekregen om zich nu 2 jaar fulltime te gaan richten op de Mini-Transat 2013 samen met zijn splinternieuwe Mini-Transat “The Netwerk”. Dit nieuwe mini-racejacht is een volledig nieuw ontwerp, dat enkele jaren geleden als prototype meevoer en nu als standaardmodel op de markt komt met de laatste nieuwe hoog-technologische vernieuwingen.

De Nacira 6.50 beantwoordt volledig aan de meest recente voorschriften van de 6.50 Klasse. Technische steekkaart Nacira 6.50
Lengte : 6,50 m.
Breedte : 3 m.
Diepgang : 1,60 m.
Ballast : 410 kg.
Grootzeiloppervlak : 27 m².
Solent (fok) oppervlak: 17 m².
Spinnaker max.: 80 m².
Romp: gelamineerd glasvezel.
Dek en opbouw: sandwich glasvezel/schuiminfusie
Bouw: FR nautisme, Lorient, Frankrijk
Ontwerp: Axel de Beaufort / Nacira Design

Bert zijn Sailing Across project is zeker een must om te volgen via zijn vernieuwde website, Facebook of @bertbossyns.


bert bossyns - the netwerk


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *