Sitelinks – google’s meest mysterieuze concept

Sitelinks zijn extra interne links, die google toekent aan je website als je een bepaalde authoriteit bereikt voor een bepaald zoekwoord. In 2008 plaatste ik al eens een blogpost over sitelinks, die plotseling voor deze website verschenen.

Daarna verdwenen deze sitelinks weer. Het blijft een speciaal google-concept waarover er weinig informatie te vinden is buiten wat vage forum-geruchten en de officiΓ«le google-faq.

De afgelopen dagen merk ik in de google webmaster tools dat dailybits.be wederom sitelinks heb toegewezen gekregen (al vraag ik me weer af op welke grond deze gekozen zijn). Onderstaande screenshot laat deze “mini”-sitelinks zien in de zoekresultaten. Bovenaan zie je het grotere dailybits.com met de vertrouwde oude sitelinks.

Ik ben benieuwd hoe lang deze sitelinks nu gaan blijven staan en of het google-algoritme ook betere zoekwoorden voor deze sitelinks gaat genereren.
sitelinks


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

6 comments

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *