Dat ik geregeld presentaties geef op events, voor bedrijven of als gastcollege voor studenten is duidelijk als je naar mijn sprekerpagina gaat. Het begint best een indrukwekkende lijst te worden.

Hierbij spreek ik meestal voor een B2B publiek of hogeschool/universitaire studenten over marketing of security/privacy topics. Maar ik voelde al een tijdje, dat er een doelgroep aan het wachten was op een presentatie en dat ik er geregeld vragen kreeg om hier eens iets mee te doen.

Afgelopen week heb ik dan ook de eerste keer mijn nieuwe slidedeck gegeven voor een publiek van ouders van een lagere school in Wakkerzeel (ouders en leerkrachten van het 4de, 5de en 6de leerjaar).

Een presentatie over social media, schermtijd apps, cyberpesten en al dan niet ouderlijk toezicht uitoefenen. Een presentatie dus over zaken waar wij zelf in het gezin ook mee te maken hebben en ik het geluk heb, dat mijn vrouw mee zaken uitzoekt.

Dit is een 1,5u durende presentatie met duidelijke disclaimer dat ik me NIET met de opvoeding van iemand zijn kinderen wil gaan bemoeien, maar wel ouders wil helpen met eventuele praktische tips & tricks. 😉 Veel ouders kunnen namelijk nog amper volgen met alle online evoluties.

Zit je 10 jaar oude lagere school zoon op Twitch naar gamers te kijken of heeft hij de bikinistreams daar al ontdekt? 🙈🤷‍♂️

En waarom is het soms wel en soms niet belangrijk om de echte geboortedatum van je kind te gaan gebruiken bij het aanmaken van bepaalde accounts? Of waar komt die 13 jaar en in Nederland die 16 jaar van, bij sommige voorwaarden?

 

Een beetje zoals die danceclassic uit 2001 van Samantha Fu (alias 2 Many Dj’s) naar ouders over hun fuivende pubers in die tijd. 😅

Do you know where your teenager is at 5 o’clock in the morning?
Young people, things have changed
Today the question for parents is, it’s 10 am
Do you know where your children are?

Do you know where your teenager is at 5 o’clock in the morning?
Dirty dancing
Some say they got looking for problems
Dirty dancing and pounding techno music

Pounding techno music (x2)

 

En nu?

Met dank aan de positieve reacties van de ouders in Wakkerzeel en de vragen uit het publiek, heb ik mijn slidedeck nu reeds wat aangepast en uitgebreid. De eerste contacten om deze presentatie opnieuw te geven zijn ondertussen gelegd, dus ook de mede-ouders van onze eigen school kunnen alvast binnenkort iets zien verschijnen.

Ben je lid van een oudercomité of directie/leerkracht van een lagere school, je weet me te vinden om ook bij jullie deze presentatie te komen geven (het oudercomité in Wakkerzeel had trouwens enkele lokale sponsors gevonden die de avond betaalde).

1,5uur presentatie met 30min open vragengesprek

 

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sophie
28 dagen geleden

Dag Herman, dit is mogelijk wel interesssant voor onze ouderraad? Stuur je me wat meer info ivm beschikbaarheid/kost/…? Bedankt!