Je bent een ouder met kinderen tussen 6 en 13 jaar. Aan de eettafel starten zij het gesprek dat ze graag een TikTok account willen of hun favoriete gamer op Twitch willen bekijken. Of wat zou jij doen als je merkt dat ze te maken krijgen met cyberpesten? En wat is Discord nu weeral?

Onze generatie van 30’ers en 40’ers is misschien wel de minst goede generatie om onze kinderen op een juiste manier met social media te gaan leren omgaan.

 

Nieuwe presentatie gericht op ouders van kinderen in de lagere school

Bijna wekelijks geef ik les aan studenten of een publiek van B2B werknemers of ondernemers. Maar doordat ik steeds meer vragen kreeg aan de schoolpoort (ja ik zit zelf in die groep van ouders met kinderen die die vragen beginnen stellen 🙈), was het duidelijk hier iets mee te gaan doen..

In het najaar van 2022 heb ik dan ook de eerste try-outs gedaan met mijn nieuwe slidedeck  voor een publiek van ouders van een lagere school (ideale doelgroep zijn de ouders en leerkrachten van het 4de, 5de en 6de leerjaar).

Een presentatie over social media, schermtijd apps, cyberpesten en al dan niet ouderlijk toezicht uitoefenen. Een presentatie dus over zaken waar wij zelf in het gezin ook mee te maken hebben en ook maar moeten bijblijven van alle nieuwe mogelijkheden, features en wijzigingen.

Dit is nu een 2u durende presentatie geworden met duidelijke disclaimer dat ik me NIET met de opvoeding van iemand zijn kinderen ga inlaten, maar wel ouders wil helpen met de nodige praktische tips & tricks. 😉

Veel ouders kunnen namelijk nog amper volgen met alle online evoluties en wat er nu allemaal aan het veranderen is.

 

Want stel je eens de vraag

Zit je 10 jaar oude zoon op Twitch naar gamers te kijken of heeft hij de bikinistreams daar al ontdekt? 🙈🤷‍♂️

En waarom is het soms wel en soms niet belangrijk om de echte geboortedatum van je kind te gaan gebruiken bij het aanmaken van bepaalde accounts? Of waar komt die 13 jaar en in Nederland die 16 jaar van, in sommige voorwaarden van apps of websites?

 

Het is dus zoals die danceclassic uit 2001 van Samantha Fu (alias 2 Many Dj’s) naar ouders over hun fuivende pubers in die tijd. 😅

Do you know where your teenager is at 5 o’clock in the morning?
Young people, things have changed
Today the question for parents is, it’s 10 am
Do you know where your children are?

Do you know where your teenager is at 5 o’clock in the morning?
Dirty dancing
Some say they got looking for problems
Dirty dancing and pounding techno music

Pounding techno music (x2)

 

 

 

En nu?

Met dank aan de positieve reacties van de ouders in Wakkerzeel , Mechelen, …  heb ik mijn slidedeck nu steeds aangepast en uitgebreid.

Ben je lid van een oudercomité of directie/leerkracht van een lagere school, je weet me te vinden om ook bij jullie deze presentatie te komen geven.

1,5uur presentatie met 30min open vragengesprek

 

Data van aankomende presentaties:

  • 19/01/23 – Hoboken
  • 24/01/23 – Ranst
  • 3/2/23 – Instelling in de Bijzondere jeugdzorg
  • 7/2/23 – Zemst
  • 14/2/23 – Online presentatie op de ICTdag voor leerkrachten
  • 27/4/23 – Haacht

Daarnaast gaat er ook een online masterclass worden opgenomen in samenwerking met Maison Slash (hier kan je alvast inschrijven op de wachtlijst).

 

 

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sophie
4 maanden geleden

Dag Herman, dit is mogelijk wel interesssant voor onze ouderraad? Stuur je me wat meer info ivm beschikbaarheid/kost/…? Bedankt!