Wie mij al eens spreekt of hoort spreken, zal ondertussen wel weten, dat ik een aanhanger ben van de sandbox-methode. Al stoot je daarbij soms wel eens op reacties. 😉

learnit-1

Wil je iets leren over webdesign, online marketing, online adverteren, social media,… dan kan ik alleen maar aanraden om het in je eigen tijd met je eigen geld te gaan uitzoeken.

Alles gaat zo snel, dat je het niet meer uit een boekje gaat leren. Probeer het eens zelf met je eigen geld. Wedden dat je alle moeite van de wereld gaat halen om goede resultaten te halen uit je online advertenties. 😉

learnit-1-2

Dit jaar ben ik voor 1 vak docent bij Thomas More Mechelen (als in ik neem dagen verlof om op die dagen in totaal 36u te gaan lesgeven). Wat ik hierbij zeer belangrijk vind is dat studenten zelfredzaamheid aanleren. Over 2 jaar zijn er gegarandeerd nieuwe tools en services, die niemand nu reeds kent.

Duik er zelf in en leer ze door te doen ipv. te wachten tot iemand ze je gaat uitleggen. De beste tip is harde deadlines zetten voor jezelf. Bijvoorbeeld volgende dinsdag haal ik mijn adwords certificaat (worked for me).

Enja met FB ads experimenteer ik soms graag. Zelf met kleine budgetten kan je wat spelen en wat zaken uittesten. Ik denk dat ik gemiddeld tussen de 20-40EUR per week uitgeef aan testjes met FB ads, wat me meer leert dan elke overpriced online cursus of training.
ads_manager

Dus als je nog eens vreemde promoted tweets, FB posts, adwords van me ziet voorbijkomen, moet je je afvragen wat jij zelf weer lam voor de tv ligt te zitten. 😉

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
7 jaren geleden

Blij dat ik je heb mogen leren om maat te houden in hoe veel en hoe vaak je een post wil zien terugkomen… Verder ben ik het grondig oneens dat je met het geld van klanten niets kan leren want elk doelpubliek is anders. Je moet net van élk van je klanten en zelfs binnen de eindklantenpopulatie leren. Vind ik.

Nicolas
7 jaren geleden

Herman,

Neem het van mij aan, de ads zijn zeker niet storend. Ik heb een grote interesse in digital/technology en zou regelmatig je content & blog posts missen aangezien ik me nooit ergens op abonneer. Telkens door die promoted posts kom ik terug.

Ik vind dat het aantal maal je iets wil zien terugkomen sterk afhankelijk is van persoon tot persoon. Sommige dagen/weken heb ik geen tijd en zin om op Facebook/Twitter te browsen en dan zie ik niks. Andere dagen gebeurt dat dan wat meer.. stoort me dat? Totaal niet. Hangt een beetje af van de situatie ook veronderstel ik.

En Jan, ik leer zelf ook meer uit het promoten met eigen geld omdat ik creatiever om MOET springen met die budgetten. Alhoewel ik dat met mijn klanten hun budgetten ook wil, wordt ik vanuit de agentschappen redelijk verplicht om minder tijd te stoppen in creativiteit en meer tijd in grote bereiken halen. Die klanten kan het ook niet schelen of ze daarom €500 meer of minder op bedrag van ads betalen.

Alles is wikken en wegen natuurlijk en meer tijd mogen steken in creativiteit is iedereen z’n droom, niet?

Gracias.

Tom
7 jaren geleden

Je kan leren uit alles. Uit blogs lezen, uit conferences bijwonen, door je in projecten met nieuwe zaken te kunnen of mogen bezighouden, maar idd, het zelf doen leert je meestal nog het meest. En scratching your own itch.
Pas nog zo een chrome extension in mekaar gestoken.
En nu doe ik verder aan mijn event registratie systeemke met gekoppelde online payment (omdat ik daar gewoon te weinig mee bezig ben)
Je moet gewoon durven en doen, en uit je comfort zone stappen af en toe.