Sponsorbelangen: FIdea-telenet geeft het slechte voorbeeld

Als ik dit persbericht van het Fidea-Telenet cycling team lees, dan krijg ik toch echt een wrang gevoel bij al die sponsorbelangen:

Onze Telenet-Fideawereldkampioen is al opnieuw in het land. Nog geen zeven uur nadat hij met een fantastische prestatie in zijn geboorteland Tsjechië de wereldtitel bij de elite veroverde streek onze Tsjech om 22u15 neer in Zaventem. De vele Telenet- en Fideagenodigden waren letterlijk en figuurlijk in de hemel. Ze mochten samen met hun wereldkampioen de champagne laten knallen. Zdenek mocht zelfs eventjes in de cockpit, een moment dat hij net als zijn regenboogtrui koestert. Meteen na z’n aankomst ging Stybie vlug naar het Sheratonhotel waar hij vanavond nog de tijd nam om de thuisgebleven pers te woord te staan.

Is het nu echt nodig om de TSJECH Stybar vanuit Tsjechië met de Vlaamse vips in hun gecharterde vliegtuig terug te laten vliegen naar België amper 7u. nadat hij de wereldtitel behaalde? Mag hij nu niet eerst enkele dagen in Tsjechië zijn titel vieren en daar zorgen voor bijkomende promotie van de sport?


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

5 comments

 • Wat is het belang van zijn werkgever dat hij de sport ginds promoot niets?
  Dat is een beetje cru, maar de waarheid. Sportbusiness is ook een beetje business.

 • Manager Hans Van Kasteren is altijd vol lof over zijn ploeg, die als eerste ploeg professioneel het veldrijden heeft verandert en dat de grote stap heeft gemaakt om de sport internationaler te maken.

  Laat die renner dan 1-2 dagen in Tsjechië de sport promoten en breng hem dan naar Vlaanderen om hem hier op te voeren.
  Maar inderdaad Business is Business…

 • Stel je voor dat Johan Musseuw vroeger na het winnen van de Ronde van Vlaanderen ‘s avonds al naar Italië werd gevlogen door Mapei (en dat hij misschien een week nadien even in België een interview zou komen geven).

  Die mediastorm had ik dan wel willen zien… 😉

 • Eigenlijk is het wel te begrijpen. Hier kunnen ze nu return on investment halen van hun sponsoring. Vergeet ook niet te vermelden dat zijn ouders mee terug mogen komen zijn met die vlieger.

 • Zeer verdiende wereldkampioen! Bovendien sympathiek en eenvoudig. Jammer voor de zoveelste CO2-aanslag…in crisistijd. Maar nog meer dan jammer dat deze toffe gast zot wordt gemaakt. Laat de mens Stybi ne keer zelf bepalen wanneer hij gaat trouwen etc…

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *