Start als zelfstandige via placeof-myjob.be

Langs vele kanalen hoor ik geregeld vragen over hoe je nu zelfstandig kan beginnen in bijberoep of hoofdberoep. Zeker in deze crisistijd is het een grote gok om direct zelfstandig zelf aan de slag te gaan.

Een mooi initiatief hierin is de nieuwe portaal placeof-myjob.be, die binnenkort volledig zal gelanceerd worden. Hierbij kan je je opgeven als “dienstverlener” met een specifieke kennis/kunde. Deze tussenpersoon zorgt daarna voor de verdere afhandeling en zorgt ervoor dat je jezelf als zelfstandig kunt lanceren.

Je kunt het zien als een eerste stap om snel te kunnen starten en je ervan te verzekeren, dat je direct de nodig exposure hebt voor het vinden van nieuwe klanten.
Het aanbieden van je services kan in vele subdomeinen en services, die gaan van het aanbieden van technische zaken (schilder, klusjesman, tuinman) tot dienstenservices (gaande van informatica, tot webdesign en secretariaatservices).

placeof-myjob

Met dank aan Unizo nog even een beschrijving van het statuut van zelfstandige in bijberoep:

“Men beschouwt je als zelfstandige in bijberoep als je naast je zelfstandige activiteit gewoonlijk een ander beroep uitoefent. Niet de hoogte van het inkomen als zelfstandige is hierbij doorslaggevend, noch de aan je zelfstandige activiteit bestede tijd. Je bent zelfstandige in bijberoep als je in je andere activiteit (als werknemer) minstens halftijdse prestaties levert. In het onderwijs komt dat neer op 6/10 van een volledig uurrooster; in de openbare sector op halftijdse prestaties die zich minstens over 200 dagen of 8 maanden per jaar uitstrekken.”Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *