Steun de Belgian Bullets en ga er gratis mee dineren

Momenteel is crowdfunding voor sporters & events meer en meer in België van de grond aan het komen (misschien door de onzekere sponsortijden voor vele bedrijven?).

In de Belgische wintersportwereld lopen er momenteel 2 crowdfunding projecten van wintersporters. Zo heb je een Nederlands initiatief (yep een Nederlandse stichting?!?) voor steun aan onze Belgische schaatsploeg rond Bart Swings (die al snel 50.000Euro bij elkaar haalden op amper 1 week tijd). Daarnaast heb je nu ook een crowdfunding ter ondersteuning van onze Belgische bobsleegirls The Belgian Bullets: Help the Belgian Bullets on their way to Sochi 2014!
1001414_562244513840024_1769081559_n

Steun de Belgian Bullets en ga er gratis mee dineren!

Daar ik onze bobsleepilote Elfje nog ken van onze studententijd in Mechelen, volg ik al jaren mee hun traject. Je zal de opstartperiode wel nog kennen met de canvas programma’s “Operatie Winterberg” over de selectie en eerste wedstrijden. Ondertussen zijn ze 6 jaar bezig en is Elfje in rechte lijn op weg naar haar 2de winterspelen (met nu ex-loopster Hanna Marïen als remster achter haar).

Vorig jaar aan de start van hun seizoen plaatste ik nog een interview met Elfje online op dailybits, dat je zeker eens moet lezen.
The belgian bullets
Voor de deelname aan hun 2 de olympische winterspelen, in het Russische Sochi, is de kwalificatie ondertussen voor 99% binnen. De nodige fondsen om zich optimaal te kunnen voorbereiden is nog een andere zaak en daarom deze crowdfunding. Ze kunnen elke steun gebruiken, dus ook wintersporters.be en herrie.be plaatste reeds blogposts hierover.

Het nationale vrouwen bobslee-team, de Belgian Bullets, hebben van Sochi 2014 hun missie gemaakt! We zijn al gekwalificeerd voor het BOIC, voor het IOC moeten we onze plaats op de wereldranglijst nog bevestigen in het komende winterseizoen, dit is echter slechts een formaliteit! De Belgian Bullets staan dus 99% zeker op de Olympische Spelen in Sochi in februari 2014! In Vancouver 2010 haalden we een schitterende 14de plaats na slechts 2,5jaar ervaring, dus nu, 4 jaar later, zijn onze ambities veel groter!

Bobslee is helaas een zeer dure sport. Onze bobs kosten al snel 50.000€, een afdaling 70€ (per afdaling!). Ervaring is het allerbelangrijkste in deze sport, dus we moeten zoveel mogelijk afdalingen maken, op zoveel mogelijk banen. We zijn ook de hele winter onderweg, van oktober tot einde februari reizen we de hele wereld af om op alle banen trainingen en wereldbeker-wedstrijden te doen. Uiteraard swingen onze hotel- en transportkosten ook de pan uit.

Vanuit dailybits.be heb ik een bijdrage gedoneerd aan dit initiatief van The Belgian Bullets, waardoor ik de beide dames: Elfje Willemsen en Hanna Mariën (gekend van de medailles op de 4*100m samen met Kim Gevaert) mee uit eten mag nemen. Dus……

Gratis mee gaan dineren met deze 2 dames?

Als extra steun geef ik iedereen de kans om mee te gaan dineren met deze 2 dames. Wat je hiervoor moet doen:

  • Doneer minstens 10Euro aan het crowdfunding initatief van de Belgian Bullets.
  • Laat hieronder in de comments even iets weten, dat je hen steunt.
  • Een onschuldige random number generator zal 1 van de steuners uitkiezen en deze mag mee (op mijn kosten) gaan dineren met Elfje en Hanna ergens in het Antwerpse.
  • Wanneer we minstens 10 extra steuners vinden, dan neem ik een 2de persoon mee om te gaan eten!

Dus laat deze kans niet liggen om met deze 2 ladies mee te gaan eten en alle ins and outs over hun vorige atletiek loopbaan en huidige bobslee avonturen te horen. Volg hen trouwens ook via hun FB-page BelgianBullets of via twitter @belgianbullets.

Update 23/09: For the record, Thomas is eruitgekomen en gaat mee dineren met deze 2 ladies.

PS: Sharing is caring!

elfje en hanna
hanna
737fd757ec5e5ef4325fc73b28d61ad0

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

5 comments

  • Tip: Doneer minstens 15Euro en laat hen een postkaart vanop de winterspelen versturen. Hoe cool is dat wel niet om tijdens de winterspelen post vanuit Sochi te krijgen? (Geef het adres van de bomma door en dan is die helemaal in de wolken met zo een postkaartje. 😉 )

  • Als moeder ben ik natuurlijk super trots! Maar ik waardeer het enorm dat jullie haar na de soms stormachtige 🙂 studententijd nog blijven steunen!!!

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.