De campagne van de stichting tegen kanker voor oktober staat in het teken van borstkanker (remember de campagne van juni omtrent huidkanker?). Borstkanker is een zeer veel voorkomende vorm van kanker en door het vele onderzoekswerk is het meestal gelukkig niet meer een direct dodelijke ziekte. Meer dan 90% van de vrouwen overwint deze vorm van kanker na 2000.

Dat er toch nog veel geld nodig blijft voor verder onderzoek naar deze kankervorm en de preventie en opvolging beter uit te werken. Oktober 2012 is de grote actiemaand met de website ikbengeraakt.be. Verschillende onderzoekers en patiënten komen zelf aan het woord en stellen zich voor in youtube-filmpjes en het grote publiek wordt om een kleine donatie gevraagd.

Zelf heb ik afgelopen jaar van dichtbij deze ziekte gezien en 1 van mijn beste vriendinnen heeft deze overwonnen. Dat alles dan relatief wordt, bewijst ze nu ook door naar Mexico te verhuizen om daar meer van het leven te gaan genieten (volg ze via de blog catchthecaribbean.com).

Mijn donatie is reeds gebeurd en die van jullie? (in 2012 zijn giften pas aftrekbaar vanaf 40€, dus “leggen gelijk de kiekens” die 40€!)

Onderstaand filmpje laat Christine aan het woord, 1 van de onderzoeksters van Insituut Bordet, die zelf deze ziekte ook van zeer dichtbij heeft gezien en waarmee ik zelf een familieconnectie heb.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments