Telenet shake-it time

Gisteren eindelijk de stap genomen om eens naar Telenet te bellen (0800/666555) om onze abonnementen wat aan te passen. Wij hadden nog het oude expressnet-packet met daarnaast een vaste telefoon en digitale tv. Deze combinatie heeft ons 2 jaar geleden een gratis digicorder opgeleverd, maar was met bijna 70€/maand ook véél te duur.

We schakelen nu over naar een funkyshake: Digitale HD TV + comfortnet XL internet (en laten dus onze vaste telefoon vallen). Met deze ingreep besparen we bijna 25€/maand!

Belangrijke opmerkingen:
– Ze waren mij eerst een Groovyshake aan het aansmeren met NOG sneller internet en 25gb meer “geheugen”. Ik heb daarop geantwoord dat het funkyshake-pakket genoeg is, want ons internet is meer dan snel genoeg (funkyshake = 12Mbps download, 400Mbps Upload en 30 GB downloadlimiet). Zelfs voor het geregeld downloaden met Rapidshare van tv-reeksen is dit méér dan genoeg voor ons! Dit betekende wel dat wij downgraden van pakket (omdat we dus hetzelfde internet willen blijven behouden, downgraden we blijkbaar in hun logica?!?) en dus eigenlijk een downgrade-kost moesten betalen. Dat heeft ze gelukkig al snel laten vallen…

– Onze oude digicorder mogen wij bijhouden, want we hebben die aangekocht volgens de vriendelijke telefoon-juffrouw (gratis erbij gekregen dus, maar dat staat blijkbaar niet in hun systeem) en kunnen we nu als geschenk aan iemand uit de vriendenkring doorgeven.

– De nieuwe HD digicorder heeft natuurlijk een activeringskost van 50€, maar met onze 25€ besparing/maand hebben we dat er binnen 2 maanden nog uit… Waarom er activeringskosten van 50€ moeten aangerekend worden is natuurlijk de vraag?

Dus bekijk je eigen afrekening eens, want het kan (zoals bij Electrabel en co) best een besparing opleveren om alles te laten samenvoegen in een shake. Lees wel op voorhand even alles door, want anders smeren ze je meer aan, dan dat je nodig hebt.


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

3 comments

  • Bij mijn moeder hadden ze niet eens vermeld dat ze 50 euro activering moet betalen. Gelukkig hebben ze na een boos telefoontje een creditering beloofd.

  • Perfecte post voor me… was daarnet naar m’n expressnet factuur aan’t kijken, en de digicorder is pokketraag geworden. Kan een nieuw modelletje met grotere HD gebruiken 😉

  • Ik heb mijn ouders hun factuur ook eens bekeken en daar kan ook een winst van 30-40€/maand gehaald worden, daar ze nog een ouder pakket hebben met veel onnuttige betalende opties.

    Enja die 1ste generatie energieversliendende digicorders zijn echt wel klaar om vervangen te worden door de nieuwe hd digicorders.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *