Vandaag begint nogmaals een herhaling van Band of Brothers (9,6/10 op IMDB). Deze 10-delig tv-reeks brengt het hele verhaal van de bevrijding op het einde van de 2de wereldoorlog. Het was een co-productie van Spielberg en Tom Hanks en behaalde dan ook een hele rij Grammy’s, een Golden Globe,…

Afgelopen zomer hebben we o.a. Omaha-beach en het indrukwekkend Amerikaanse kerkhof (Normandy American Cemetery and Memorial) bovenop de kliffen bezocht. Die plek liet ons toen terug inzien wat een ongelofelijke strijd er toen gestreden is en ik had me voorgenomen om deze bewuste tv-reeks nog eens uit te kijken.

De volgende weken staat onze digicorder dus zeker geprogrammeerd op de vrijdagavond, want deze reeks is echt een pareltje van spanning, verhaal en uitwerking.
Band of brothers


Afleveringen:

1. Currahee – Easy Company ondergaat vanaf 1942 de training in Camp Toccoa in Georgia, waarna de paratroopers naar Europa vertrekken om zich klaar te maken voor hun deelname aan de oorlog.

2. Day of Days – Easy Company neemt deel aan D-Day, waarbij het de opdracht krijgt de vier Duitse kanonnen bij Manoir de Brécourt uit te schakelen om zo een goede doorstroom vanaf Utah Beach mogelijk te maken voor de geallieerden.
3. Carentan – Easy Company neemt het Franse plaatsje Carentan in, waar zich een belangrijk treinstation bevindt. Na de inname moet een Duitse tegenaanval worden afgeslagen.
4. Replacements – Easy Company vertrekt naar Nederland voor Operatie Market Garden, waarbij de paratroopers worden ingezet bij de bevrijding van de plaatsen Eindhoven en Nuenen.
5. Crossroads – Easy Company strijdt in Nederland in het gebied van de grote rivieren (The Island genoemd door de Amerikanen) tegen de Duitsers en vertrekt richting de Ardennen voor de Slag om de Ardennen.
6. Bastogne – Easy Company verdedigt Bastenaken tegen de Duitsers in de Battle of the Bulge. Ondanks een tekort aan voedsel en medische voorzieningen weten de paratroopers stand te houden.
7. The Breaking Point – Easy Company neemt het plaatsje Foy in en verdrijft de Duitsers uit de Ardennen. Er worden echter zware verliezen geleden.
8. The Last Patrol – Easy Company trekt naar het zuiden en komt aan in het plaatsje Haguenau. Hier moeten de paratroopers de rivier oversteken en krijgsgevangenen maken, om zo informatie te verkrijgen over het Duitse leger.
9. Why We Fight – Easy Company trekt naar het zuiden van Duitsland. In Beieren treffen de paratroopers het verlaten concentratiekamp Landsberg aan en ontfermen zich over de gevangenen.

10. Points – Easy Company verovert het “Adelaarsnest”, waarna bekend wordt dat Duitsland zich heeft overgegeven. In afwachting op mogelijke inzet in de Stille Oceaan, blijft Easy Company in Oostenrijk.

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Braminfunland
13 jaren geleden

Als ge wilt breng ik u volgende maand de special DVD-box mee 😉