Verkiezingen 7 juni 2009

Rond mij hoor ik velen, die momenteel nog zwevende kiezer zijn en het nog niet goed weten voor zondag. Ook voor mij was het dit jaar een ware opdracht om voor mezelf een eigen stemadvies te vinden. Ik maak er geen geheim van en daarom krijg je hieronder mijn stem van zondag met bijhorende argumenten:

Vlaams parlement:
Bart Martens, 1ste opvolger sp.a, die door collega’s (zie humo deze week) en media als 1 van de hardst werkende en beste parlementsleden wordt verkozen. Lid van de groene-denktank “the evergreens” en een groene jongen, die realistisch genoeg is om de juiste compromissen te aanvaarden.

Dit is voornamelijk ook een stem TEGEN Dirk Van Mechelen (Open VLD), daar ik liever een 2de termijn van Kris Peeters zie, dan Dirk Van Mechelen als Vlaams minister-president. En die dubbele jobkorting van OpenVLD heb ik echt niet nodig en sta ik gerust af aan een nuttige investering of wegwerking van wachtlijsten in de jeugdzorg.

Europees parlement:
Ik volg volledig de globale/Europese visie van het trio Guy Verhofstadt, Dirk Sterckx en Karel De Gucht van openVLD voor een sterker Europa en ze durven tenminste buiten ons mini-Vlaanderen denken.

Totaal
Ik kom dus uit op een paars-groene stem en dat is ook mijn eigen persoonlijke richting: Sociaal-Liberaal met open visie naar Europa gecombineerd met geloof in de groene economie.

Ver weg dus van rechts-conservatieve partijen met een rechts coalatie van blauw, geel en donkerblauw. Mijn grootste wens is een afstraffing van “de partij van de haat” en voor mij mag LDD en NVA een oppositie-resultaat halen, daar zulke partijen ergens ook nodig zijn. Ik kijk vooral uit naar het bont allegaartje van LDD-verkozenen en denk graag terug naar de olijke tijden van Rossem (waar Jan Decorte werd verkozen ook al was hij tegen zijn eigen partijprogramma).


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

3 comments

 • hier in NL was het alvast een kleine aardverschuiving. peroxiet-kop wilders werd met een anti-EU campagne in één klap (eerste deelname aan europese verkiezingen) de 2de grootste partij. anderzijds won ook het pro-Europese D66 fors. en toch heeft "de kieze" altijd gelijk!

 • Ik heb gisteren ook naar de Nederlandse verkiezingsuitslag zitten kijken en mij viel vooral op, dat alle partijen blij waren en zich winnaar voelden! 😉

  Zelfs de partij van de dieren, die net hun zetel mis liepen, waren blij met de uitslag.

 • Mijn after-view:

  Open-vld:
  Verkiezingen verloren wegens affaire-vynck, Dirk van Mechelen als nr. 1?!?!?, teveel rondschieten naar alle andere partijen. Ik zie die jong-vld’ers graag als nieuwe voorzitter!
  sp.a:
  De laatste weken hun verlies wat kunnen beperken. Steve-stunt zorgt voor nieuwe stunt…

  vl. behang:
  Zelfs te dom/koppig om een verloren verkiezing op zich te nemen, zoals de andere partijen dat wel doen.

  LDD:
  7-8% ipv. 10% met zware Antwerpse ondergang met Jurgen verstrepen. FAIL! Hilarisch toen Jurgen verstrepen het NVA voor 1-mans partij uitmaakte met maar 1 echt grote naam! Euhm LDD?

  N-VA:
  Mooie 1-mans partij met de Wever die weet hoe je een hoffelijk debat kan voeren.
  Europees:
  Guy for president! +500.000 voorkeursstemmen!

  Wallonië:
  tja, Ecolo had meer verdiend, want het blijft daar vastgeroest.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *