Verkiezingsstemmen winnen met QR-codes?!?

De gemeentelijke verkiezingen van volgende maand zijn ook de eerste verkiezingen, waarbij zoveel huis-keuken-tuin multi-mediaal geweld wordt gebruikt door de vele kandidaten. Soms met een mooi resultaat, meestal met echte verkiezingsdraken en foute photoshops/youtube-filmpjes tot gevolg.

Deze morgen binnendoor naar een meeting in de suikerstad gereden, passerende langs plaatsen zoals Heikant, Begijnendijk en Aarschot, ben ik wel wat humoristisch verkiezingsmateriaal tegengekomen. Op echter 100m van mijn eigen deur, had ik echter het grootste WTF-moment van de dag.

Sfeerschepping: Wij wonen in een “romantische witte” wijk uit de jaren ’50, waar meer dan de helft nog steeds een originele bewoner is met een reeds gezegende leeftijd van boven de 70-80 jaar.

Als je dan in deze omgeving een QR-code ziet verschijnen, dan kan mijn dag echt niet meer stuk. Daarnet even ter plaatse wat foto’s gaan maken en de QR-code gaan inscannen (zou ik nu de eerste en enige zijn/blijven, die hier komt scannen?).

De QR-code blijkt naar de lokale site van de BDW-partij te gaan. Is dit een nationale marketing-strategie en heeft iemand dit al in andere gemeenten zien opduiken? Of heeft de plaatselijke afdeling de term QR-code ergens zien opduiken in pc-magazine Clickx en denken ze dat de bevolking dit echt scant?

Meer humor met QR-codes kan je trouwens vinden op wtfqrcodes.com.

update1: De afdeling Nevele pakt op zijn website ook al trots uit met zijn QR-code… :-/

Update2: Wie kiest een nieuw Simpsons-figuur om te vergelijken met BDW? De vergelijking met Mayor Quimby gaat niet echt meer op. Misschien is een waardige opvolger nu Mister Burns?
qr code n-va
qr-code verkiezingen

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead/GDPR expert en daarnaast ook gewoon papa thuis.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing voor tips, tricks en random stuff.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.