De grote stap is gezet vandaag. Ondernemingsnummer 0842.414.910 is nu gekoppeld aan onderneming “Daily bits” en daarin breng ik nu mijn online activiteiten onder als bijberoep.

Ik kan het niet beter zeggen dan Time Magazine: 2012: The Year Of The Entrepreneur?

While the year of the protester has just passed, 2012 looks to be the year of the entrepreneur.

Jobs are in scarce supply, and underemployment is at an all-time high. Things look bleak. But, truth be told, there has never been a better time for individuals to start new businesses. Taking up entrepreneurship is now an extremely doable means to overcome unemployment and underemployment, and perhaps even get rich. There are certainly enough global, national and local problems that need solving–and worldwide, 2012 must be a big year for innovative problem solvers.

In tijden van crisis kan je 2 dingen doen: in een hoekje/op straat gaan wenen (al dan niet met gekleurde vuilzak aan) of je creativiteit gebruiken en voor meerwaarde zorgen.

Ik wilde al langer een cursus financieel management (in functie van mijn hoofdberoep als SAP HR consultant) volgen en hoe kan je het beter leren dan in de praktijk alles te ondervinden van boekhouding, vrijstellingen, voorafbetalingen, sociale bijdragen,… Nu eens kijken of ik nog wat tijd in mijn agenda heb voor een fiscale avondcursus bij Syntra.

Met dank aan volgend inspirerend lijstje van Bring-It-On-guys, die zonder dat ze het wisten, me met raad en daad over de lijn hebben getrokken:

  • Goede vriend Kristof van clickpoint/wintersporters.be
  • De Mechelse Katchoo-crew
  • Pascal, Philippe & Tom van MAC21
  • Freelance seo’er Dries Bultynck
  • Blogger Jan Seurinck
  • NL speedsurfer Erik loots
  • Nick Smeyers met zijn HR-recruitmentbureau bizztalent.be

Een nieuwe generatie jonge online ondernemers, die stuk voor stuk de grote shift naar de online-wereld gebruiken om iets uit de grond stampen. Enja Twitter is daarbij een ongelofelijk netwerk/communicatie/inspiratie-platform aan het worden.

Wat ik de afgelopen jaren van mijn vriendenkring heb geleerd is dat de wereld een dorp geworden is. Met dank dan ook aan de Filipijnse freelance cartooniste, die vannacht onderstaande cartoon voor me getekend heeft. Er komen nog wat cartoons aan de volgende dagen, dus daarmee kan ik dan aan de slag voor visitekaartjes, het uitdragen van mijn persoonlijk merk Dailybits en het aanpassen van mijn avatars overal.
Dailybits

blank

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis. Schrijf je in voor de Dailybits nieuwsbrief.

Abonneer
Abonneren op

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
11 jaren geleden

Helemaal top Herman, veel succes met de onderneming! Ik ga dailybits nog beter volgen, misschien straks wel allemaal bruikbare ondernemingstips 🙂

11 jaren geleden

Erik ik was jou nog vergeten met je grondbemalingsbedrijf, even toegevoegd aan het inspiratie-lijstje!

Goedele
11 jaren geleden

Naast het oprichten van Katchoo heb ik dit jaar ook de stap gezet om te freelancen. Dus ja, ik denk ook dat het ondernemen in de lift zit 🙂  Proficiat en succes gewenst! Ik gok dat je je het niet gaat beklagen 🙂

11 jaren geleden

@Goedele Jullie hebben dan ook de beste winter ooit uitgekozen voor het starten met Katchoo… 😉

In hoofdberoep blijf ik nog gewoon werknemer, daar heb ik nog geen behoefte om alles op de onzekerdere freelance-toer te gaan gooien.

11 jaren geleden

Bring it on! Duizend-en-een vragen over hoe je daar precies mee begint. Wat was bij jou de eerste stap?

11 jaren geleden

@Stijn – Eigenlijk zeer eenvoudig:

1. eindwerk over starten in bijberoep lezen: http://doks2.khk.be/eindwerk/do/files/FiSeff808081107d882601109c750d7d09c6/thesis2007455.pdf

2. bankrekening openen

3. Acerta ondernemingsloket afspraak maken (79€)

Fluppe
11 jaren geleden

Proficiat Hermy ! Veel succes, en de cartoon is geweldig accuraat 🙂

Michaël
11 jaren geleden

Veel succes ! 🙂

Dried Huybrechts
11 jaren geleden

Veel succes hoe ons vooral op de hoogte ivm ervaringen goede of slechte. Maar heb er alle vertrouwen in dat dit wel vlot zal lopen.

Dries Bultynck
11 jaren geleden

Veel Succes Herman! 

Kristof
11 jaren geleden

Nogmaals: very nice Herm! Ik wist niet dat ik je ook maar ergens raad had gegeven 😀 Veel succes met dailybits en wie weet huur ik je wel eens in voor een SEO boost! ;o)

10 jaren geleden

2 kwartalen voorbij, prognoses ruimschoots aan het voorbijschieten richting xx.xxx omzet dit jaar. Looking gooood! 😉

Reply to  Herman Dailybits
10 jaren geleden

En volgend jaar vooraan nog een “x” erbij? 🙂

10 jaren geleden

Euhm als bijberoep meer dan tevreden nu. 😉