Bring it on! Dailybits gaat voor werelddominantie…

De grote stap is gezet vandaag. Ondernemingsnummer 0842.414.910 is nu gekoppeld aan onderneming “Daily bits” en daarin breng ik nu mijn online activiteiten onder als bijberoep.

Ik kan het niet beter zeggen dan Time Magazine: 2012: The Year Of The Entrepreneur?

While the year of the protester has just passed, 2012 looks to be the year of the entrepreneur.

Jobs are in scarce supply, and underemployment is at an all-time high. Things look bleak. But, truth be told, there has never been a better time for individuals to start new businesses. Taking up entrepreneurship is now an extremely doable means to overcome unemployment and underemployment, and perhaps even get rich. There are certainly enough global, national and local problems that need solving–and worldwide, 2012 must be a big year for innovative problem solvers.

In tijden van crisis kan je 2 dingen doen: in een hoekje/op straat gaan wenen (al dan niet met gekleurde vuilzak aan) of je creativiteit gebruiken en voor meerwaarde zorgen.

Ik wilde al langer een cursus financieel management (in functie van mijn hoofdberoep als SAP HR consultant) volgen en hoe kan je het beter leren dan in de praktijk alles te ondervinden van boekhouding, vrijstellingen, voorafbetalingen, sociale bijdragen,… Nu eens kijken of ik nog wat tijd in mijn agenda heb voor een fiscale avondcursus bij Syntra.

Met dank aan volgend inspirerend lijstje van Bring-It-On-guys, die zonder dat ze het wisten, me met raad en daad over de lijn hebben getrokken:

Een nieuwe generatie jonge online ondernemers, die stuk voor stuk de grote shift naar de online-wereld gebruiken om iets uit de grond stampen. Enja Twitter is daarbij een ongelofelijk netwerk/communicatie/inspiratie-platform aan het worden.

Wat ik de afgelopen jaren van mijn vriendenkring heb geleerd is dat de wereld een dorp geworden is. Met dank dan ook aan de Filipijnse freelance cartooniste, die vannacht onderstaande cartoon voor me getekend heeft. Er komen nog wat cartoons aan de volgende dagen, dus daarmee kan ik dan aan de slag voor visitekaartjes, het uitdragen van mijn persoonlijk merk Dailybits en het aanpassen van mijn avatars overal.
Dailybits

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.