Hubspot Customer Certificaat als Belgische Hubspot partner

In Januari plaatste ik hier reeds een blogpost over het Hubspot Inbound Marketing certificaat, dat ik toen behaalde (ondertussen behaalde ik ook mijn Adwords en Analytics certificatie).

Het Inbound certificaat is een basis online marketing certificaat, waarbij het examen voor iedereen gratis openstaat en af te leggen is. Ik heb dit toen eenvoudig kunnen behalen, zonder ook éénmaal met het Hubspot Marketingplatform gewerkt te hebben.
Hubspotinbound marketing certificaat

Afgelopen week heb ik de volgende stap in hun certificatieprogramma behaald met het Hubspot (Customer) certificaat.

Hubspot Customer certificaat

Met Intracto zijn we sinds enkele maanden Hubspot partner geworden, waarbij ik mezelf de afgelopen maanden door vele avonduren heb ingewerkt in de mogelijkheden van het Hubspot marketingplatform.

Een (vooral voor B2B doeleinden geschikt) marketingplatform, waarmee je lead generation, CRM, lead scoring, marketing automation, blogging en social media in 1 centraal platform kan beheren.
dashboard hubspot

Ondertussen heb ik reeds enkele implementaties voor klanten opgezet/afgeleverd en geef ik workshops en trainings omtrent de vele mogelijkheden (PS: je kan steeds een Hubspot demo aanvragen 😉 ).

Een logische stap is dan ook om het Hubspot Customer certificaat en aansluitend het Hubspot Partner certificaat te gaan behalen.

Het Hubspot certificaat test op 2 manieren je kennis over het platform. Enerzijds een traditioneel multi-choice examen, maar daarnaast is er ook een practicum, waarbij je uit een lijst van 15 praktische taken er 10 dient te kiezen en vervullen. Deze worden nadien manueel nagekeken in je eigen Hubspot account.

1 van de taken is 10 blogposts op 45 dagen tijd online plaatsen. Ik wil iedereen uitdagen om zelf eens 10 (goed uitgewerkte) blogposten te gaan online plaatsen… Natuurlijk is het positieve neveneffect dat zo een blogpostenmarathon ook zorgt voor hogere stats.
Blog___HubSpot

5 blogposten die ik voor het practicum heb geschreven:

Zondagavond kreeg ik dan ook het goede nieuws, dat ik nu ook het Customer certificaat heb behaald, waardoor het Partner certificaat beschikbaar wordt voor me (ik weet wat doen deze week ‘s avonds daar ik hiervoor een hoop video webinars te doorlopen heb).

update Ondertussen is het partner certificaat ook binnen en is Intracto nu een Hubspot Certified Partner in België.

8702577f5a5b4274a1ef94efbc433eae


Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer seo freelancer

Herman Maes

Online marketeer en (tech)blogger sinds 2002. Freelancer (SEO en Digital marketing) met Dailybits als SEO/Hubspot/Marketing Technology Teamlead en thuis de papa van een zoon en een dochter.

Schrijf je in op de maandelijkse Dailybits mailing met een behind-the-scene blik.

2 comments

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *