Hubspot Customer Certificaat als Belgische Hubspot partner (update)

Update 20 september 2017
Een update van deze blogpost 2 jaar na plaatsing. Ondertussen is Intracto 1 van de 2 Platinum partners in België voor HubSpot. 🎉

HubSpot als marketing automation en marketing intelligence platform zetten we dan ook in bij verschillende klanten als frontend en/of backend oplossing voor het marketingteam.

We zijn nu trouwens op de stap gekomen dat we een dedicated HubSpot inbound marketing team aan het samenstellen zijn om onze services rond HubSpot nog verder te gaan uitbreiden (en bijvoorbeeld de compliancy met GDPR voorbereiden).


In Januari 2015 plaatste ik hier reeds een blogpost over het HubSpot Inbound Marketing certificaat, dat ik toen behaalde (ondertussen behaalde ik ook mijn Adwords en Analytics certificatie).

Het Inbound certificaat is een basis online marketing certificaat, waarbij het examen voor iedereen gratis openstaat en af te leggen is. Ik heb dit toen eenvoudig kunnen behalen, zonder ook éénmaal met het HubSpot Marketingplatform gewerkt te hebben.

Afgelopen week heb ik de volgende stap in hun certificatieprogramma behaald met het HubSpot (Customer) certificaat.

HubSpot Customer certificaat

Met Intracto zijn we sinds enkele maanden HubSpot partner geworden, waarbij ik mezelf de afgelopen maanden door vele avonduren heb ingewerkt in de mogelijkheden van het HubSpot marketingplatform.

Een (vooral voor B2B doeleinden geschikt) marketingplatform, waarmee je lead generation, CRM, lead scoring, marketing automation, blogging en social media in 1 centraal platform kan beheren.

Ondertussen heb ik reeds enkele implementaties voor klanten opgezet/afgeleverd en geef ik workshops en trainings omtrent de vele mogelijkheden (PS: je kan steeds een HubSpot demo aanvragen 😉 ).

Een logische stap is dan ook om het HubSpot Customer certificaat en aansluitend het HubSpot Partner certificaat te gaan behalen.

Het HubSpot certificaat test op 2 manieren je kennis over het platform. Enerzijds een traditioneel multi-choice examen, maar daarnaast is er ook een practicum, waarbij je uit een lijst van 15 praktische taken er 10 dient te kiezen en vervullen. Deze worden nadien manueel nagekeken in je eigen HubSpot account.

1 van de taken is 10 blogposts op 45 dagen tijd online plaatsen. Ik wil iedereen uitdagen om zelf eens 10 (goed uitgewerkte) blogposten te gaan online plaatsen… Natuurlijk is het positieve neveneffect dat zo een blogpostenmarathon ook zorgt voor hogere stats.
Blog___HubSpot

5 blogposten die ik voor het practicum heb geschreven:

Zondagavond kreeg ik dan ook het goede nieuws, dat ik nu ook het Customer certificaat heb behaald, waardoor het Partner certificaat beschikbaar wordt voor me (ik weet wat doen deze week ’s avonds daar ik hiervoor een hoop video webinars te doorlopen heb).

update Ondertussen is het partner certificaat ook binnen en is Intracto nu een HubSpot Certified Partner in België.

8702577f5a5b4274a1ef94efbc433eae

Gerelateerde berichten

Herman Maes - online marketeer DPO freelancer

Herman

Marketing strateeg en docent (Thomas More/UHasselt). Sinds 2002 reeds techblogger. Freelancer vanuit Dailybits rond SEO/HubSpot/Marketing strategie/GDPR/... en daarnaast ook gewoon papa thuis.